במקביל לדיון ההיסטורי בבית המשפט העליון בעתירות נגד חוק ביטול עילת הסבירות, שר הביטחון יואב גלנט פרסם הערב (שלישי) ביקורת נגד המשך החקיקה, וזאת "נוכח האתגרים הגדולים הניצבים לפתחנו".

"עלינו לומר לעצמנו באופן ברור - מוטלת עלינו חובה לחזור ולעסוק בעיקר", כתב, "ביטחון, נורמליזציה עם שכנותינו, כלכלה משגשגת והשלטת חוק וסדר - כל אלו קודמים וחשובים מכל מאמץ לאומי אחר. זו העדיפות, זו הקדימות וכל השאר, נכון שיחכה לעיתוי ולאופן המתאים".

 

 

אתמול נאם השר בכנס השנתי של המכון למדיניות נגד טרור, ואמר כי "שינויים מרכזיים עושים בהסכמה רחבה": "בשנה האחרונה אנו מתמודדים עם שסע הולך ומעמיק בחברה הישראלית סביב האיזון בין הרשויות. המחיר עלול להיות כבד מדי בהקשרי הביטחון הלאומי - ולכן שינויים מרכזיים עושים בהסכמה רחבה".

"כמי שעומד בראש מערכת הביטחון אני קובע כאן: המשך המאבק הפנימי בין זרמים ניציים במדינת ישראל מחלחל אל תוך צה"ל ואל תוך ארגוני הביטחון האחרים וגובה מחיר שצה"ל ומערכת הביטחון אינם יכולים לשאת בו. איני עוסק בשאלה מי התחיל או מי צודק. אני שב ואומר: המשך המאבק הפנימי מסכן את החוסן הלאומי, את צבא ההגנה לישראל ואת היכולת שלנו להקנות ביטחון למדינת ישראל".

גלנט בחמ"ל המבצעים של צה"ל, הלילה (צילום: אריאל חרמוני / משרד הביטחון)
גלנט בחמ"ל המבצעים של צה"ל בעיצומו של המבצע בג'נין, ארכיון | צילום: אריאל חרמוני / משרד הביטחון

"אני בוחן ורואה בעת הזו ארבעה אתגרים", אמר גלנט בכנס המכון למדיניות נגד טרור. "הראשון הוא שימור יכולתה של מדינת ישראל להגן על עצמה כנגד אויביה. השני הוא שנפתח בפני מדינת ישראל צוהר, קצר להערכתי, לאופקים חדשים ובהירים בדמות הגעה לנורמליזציה עם סעודיה. אבל, אם יימשך השסע הפנימי, אנחנו עלולים להחמיץ את ההזדמנות הזו - ואני חושב שאנחנו צריכים לבחון אותה עד תום בתנאים המתאימים".

"הנושא השלישי", המשיך, "היא כלכלה חזקה והמשך ההשקעות במדינת ישראל. ההמשך הזה תלוי ביציבות. המשך המחלוקת פוגע גם במאמץ הכלכלי – והמאמץ הזה הוא תנאי לביטחון, לחינוך, ולדברים רבים שהם היסוד. לבסוף המאמץ הרביעי הוא השלטת חוק וסדר: הפסקת הפשיעה הקשה בערי ישראל במיוחד במגזר הערבי. בלי חוק וסדר מתערער כל המסד החברתי ונפגעת יכולתה של המדינה לבצע דברים חשובים".