ריאיון ראשון: יממה אחרי ששופטי בג"ץ קבעו פה אחד כי לא יוכל להתמודד על ראשות עיריית טבריה, בועז יוסף מנסה להבין איך נקלע לסערה הזאת בחודשים האחרונים. ל"מהדורה המרכזית" הוא אומר הערב (שני) כי הוא מאמין שההחלטה כלל לא אישית נגדו. "אני אישית מקבל כל החלטה של העליון".

הרכב מורחב של תשעה שופטי בג"ץ התכנס אתמול לדון בחוק שאושר לאחרונה בכנסת ולפיו, ראש ועדה קרואה שמינה משרד הפנים יוכל להתמודד באותה עיר בבחירות הקרובות, מה שזכה לכינוי "חוק טבריה".

העותרים, ובהם התנועה לאיכות השלטון ומספר מתמודדים על ראשות העיר, טענו כי בועז יוסף שלפני שהגיע לטבריה היה ממונה מחוז הצפון במשרד הפנים, הוצב בתפקיד כמקורב של אריה דרעי, שר הפנים לשעבר. "אני עם המקורבים שלי שותה קפה, מדבר בטלפון, מזמין לחתונות של הבת, לברית מילה. איפה ראיתם את אריה דרעי היה אצלי, פעם אכלנו צהריים? שתינו קפה יחד?"

"שכחתם את כל 31 שנות הניסיון שלי בשלטון המקומי. רק השארתם מקורב לאריה דרעי. אני רוצה להיות, אני קורא לו 'מבקש להיות מקורב שלך'. אם כבר מקורבים, בוא נהייה באמת. לפחות אהנה ממך כחבר כנסת מוביל בממשלה", הוא אומר.

נשיאת העליון אסתר חיות בדיוני פסילת מועמדי מפלגות (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
נשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות. אמרה אתמול בדיון: "החוק פרסונלי, נתפר למידותיה של טבריה" | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
אריה דרעי (צילום: גדעון מרקוביץ'/TPS)
יו"ר ש"ס אריה דרעי. בועז יוסף: "מקווה שהוא יהיה מקורב שלי" | צילום: גדעון מרקוביץ'/TPS

הרכב השופטים המורחב החליט אתמול פה אחד על דחיית החלת החוק. תשעה שופטים, כולל השמרנים ובהם השופטים מינץ, וילנר, שטיין והשופט סולברג, שעל שמו תלו את חוק ביטול עילת הסבירות. מערכת הבחירות בטבריה תיכנס עכשיו להילוך מהיר, עם למעלה מעשרה מתמודדים, חלקם מוכרים יותר וחלקם ללא ניסיון ציבורי.

בועז יוסף יסיים את תפקידו בעוד שלושה חודשים. "אני מודה לבגץ שלא אפשר לי. ככה אני יכול לנח וליהנות מהחיים שלי, ולא לקבל התקף לב". הוא הבטיח שימשיך לסייע לעיר למרות פסיקת השופטים, "ומקווה שאריה דרעי יהיה מקורב שלי".