אחרי הדיון בישיבת הממשלה שבו תקפו השרים את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה - אמש (ראשון) היא השיבה לחברי הממשלה. במסמך שהעבירה באמצעות המשנה שלה סקרה את ההנחיות והנהלים של רשויות האכיפה בהפגנות והבהירה: "אי אפשר לקבוע רף מספרי כלשהו של מעצרים או כתבי אישום".

לקריאת תשובת היועמ"שית המלאה - לחצו כאן

"אכיפת החוק מבוצעת על פי אמות מידה אחידות ובאופן שוויוני", נכתב במסמך שיועד לשרים. "מטבע הדברים, יישומם של ההנחיות והנהלים צריך לתת ביטוי לנסיבותיו הקונקרטיות של כל אירוע". לפי תשובת היועמ"שית, המפקדים והשוטרים בשטח נדרשים להיערך ולהפעיל שיקול דעת בהתאם לנסיבות המשתנות.

היועמ"שית עסקה גם בדרישת הממשלה להתייחס לנתונים על מספר המעצרים שבוצעו וכתבי האישום שהוגשו נגד המפגינים. "בחינה כמותית לבדה אינה יכולה להיות בסיס להשוואה בין אירוע לאירוע", נכתב. "מערכת אכיפת החוק לא יכולה לגזור על עצמה עמידה ברף מספרי של שימוש בכלים לפיזור הפגנות, של מעצרים, של כתבי אישום וכדומה".

ישיבת ממשלה (צילום: עמית שאבי, פלאש 90)
השרים בישיבת הממשלה | צילום: עמית שאבי, פלאש 90

היועמ"שית הזהירה: "ההנחה כי על מערכת אכיפת החוק לעמוד 'במכסות' היא שתוביל לפגיעה קשה בערך השוויון בפני החוק". המכתב נשלח למזכיר הממשלה יוסי פוקס, והעתקים שלו הועברו גם לפרקליט המדינה ומפכ"ל המשטרה.

ישיבת הממשלה הסוערת

בישיבת הממשלה שנערכה בשבוע שעבר הטיחו השרים ביועצת המשפטית לממשלה האשמות בנוגע למדיניות אכיפת החוק בהפגנות נגד המהפכה המשפטית. שר המשפטים לוין תקף: "במשך חודשים ארוכים גברתי מונעת, תוך ניצול לרעה של הסמכות שלה, את הגשת התזכיר של הצעות החוק שנוגעות לרפורמה". הוא הוסיף: "את אינך מאפשרת להביא את הצעות החוק בפני הכנסת, רק משום שדעתך שונה".

מזכיר הממשלה לא הקציב דקות דיבור לשרים, והנאום של לוין נמשך זמן רב. שרת התחבורה מירי רגב אף הציעה בדיון לפטר את היועצת: "אני לא מבינה למה מחכים". ברגע הזה התערב ראש הממשלה נתניהו שביקש "להימנע" מהשיח הזה.