האם זו "הדרך החוקית" שתחזיר את דרעי לכהן כשר? שבועיים אחרי שנפסל יו"ר ש"ס בבג"ץ מלכהן בממשלה, הקואליציה מגבשת תיקון לחוק יסוד הממשלה, ולפיו בג"ץ לא יוכל להתערב במינוי שרים, לא כל שכן לפסול אותם מכהונה.

בהצעת חוק פרטית שצפויה להיות מוגשת מטעם אחד מחברי הכנסת של הקואליציה, יוצע התיקון שבו נכתב: "לא תהיה ביקורת שיפוטית מטעם כל ערכאה שיפוטית לגבי כל עניין ביקורת שיפוטית, הקשור או נובע ממינוי של שר והעברתו מכהונה, למעט עמידת המינוי בתנאי הכשירות הקבועים".

אריה דרעי ממתין להכרעת בג"ץ בעניין מינויו לשר  (צילום: חיים גולדברג)
אריה דרעי | צילום: חיים גולדברג

חבר הכנסת ושר המשפטים לשעבר גדעון סער, הגיב לתיקון המתגבש: "הקומבינה החדשה של הקואליציה בניסיון להפר את פסק הדין של בית המשפט העליון ולמנות את דרעי - תיכשל כשלון חרוץ בדיוק כמו הקומבינות הקודמות. הניסיון חסר המעצורים והציני לשלול ביקורת שיפוטית 'מכל עילה שהיא' - מביש".

דרעי כבר הצהיר בשבוע שעבר בריאיון לחדשות 12, כי בכוונתו לשוב לממשלה כשאמר: "מכים אותנו, אנחנו נתקן - על פי חוק". דרעי הדגיש שהכנסת תמשיך לקדם את החוק שיאפשר את מינויו לשר, למרות הביקורת: "אחזור ברגע שהכנסת תחוקק".

בהכרעת בג"ץ מלפני שבועיים, שהתקבלה ברוב של 10 מול 1, הוחלט שדרעי לא יוכל לכהן כשר. רוב השופטים קבעו שמינוי דרעי לוקה ב"חוסר סבירות קיצוני", בין היתר בשל צבר הרשעותיו הפליליות ובשל המצג שהציג דרעי בפני בית משפט השלום שגזר את דינו בעבירות אלה, שלפיו הוא פורש מהחיים הפוליטיים.

החוק שהכשיר את דרעי לכהן כשר מלכתחילה, עבר בקריאה שלישית במליאת הכנסת עוד בטרם הקמת הממשלה. התיקון ל"חוק יסוד: הממשלה" שעבר, מונע הטלת קלון על נבחר ציבור במקרה של מאסר על תנאי, מה שאיפשר לדרעי לקבל מינוי לשר למרות הרשעתו בפלילים.