שר המשפטים לשעבר גדעון סער תקף הערב (שישי) את הממשלה בעקבות המהפכה המשפטית, וטען כי אם ימשיכו בתוכנית – נתניהו יפרק את הליכוד. "אנחנו מצפים לעצירה, לפי המתווה של הנשיא, שתאפשר לקיים הידברות אמיתית בתום לב", אמר סער בריאיון ל"שישי בחמש". "לצערי, היד המושטת שלנו לא פגשה יד אחות, יותר מפעם אחת בשבועות האחרונים".

הוא הבהיר כי מהלכי החקיקה שמקדמת הקואליציה במסגרת המהפכה המשפטית לא נעצרת ולא מראה סימנים להליכה אחורה. "להיפך, אנחנו רואים האצה של המהלכים בכנסת, ובסופו של דבר זה מאוד פשוט: האם רוצים להגיע להסכמה או להפוך אותנו לשותפים לדבר עבירה", אמש השר לשעבר.

"אנחנו בוחנים את המהלכים של הליכוד בשטח. מה שחשוב זה מה שקורה בשטח", המשיך סער. "זה שמכנסים את הכנסת ביום ראשון הקרוב, באופן מיוחד, על מנת להעביר את שינוי התקנון בוועדה לבחירת שופטים, ברור לנו שלא רק שלא פונים להידברות – אלא מאיצים את המהלכים הפרלמנטריים של ההפיכה המשטרית", הוסיף.

ח"כ גדעון סער (צילום: N12)
"המענה הוא רק אחד: להעצים את המחאה". חה"כ סער בריאיון | צילום: N12

"לכן המענה הוא רק אחד: להעצים את המחאה", הבהיר סער. לטענתו, "מידי יום נשחקת התשתית של התמיכה בממשלה ובליכוד, ואם הם ימשיכו בדרך הזאת, נתניהו יפרק את הליכוד". עוד הוסיף חה"כ סער כי "אני שומע חברי ליכוד וגם מדבר עם חברי כנסת, וכמו שההתנתקות היתה תהליך שפירק את הליכוד – גם התהליך הזה, אם לא ייבלם, יפרק את הליכוד".

הדברים של סער מגיעים על רקע קידום המהלכים הנוספים שמתכננת השבוע הקואליציה. ביום ראשון יעלה בקריאה ראשונה חוק החמץ - כדי שיהיה אפשר להשלים את החקיקה לפני פסח הזה. בנוסף, תושלם ההכנה לקריאה ראשונה של הפרק השני של המהפכה המשפטית. בוועדת החוקה ידונו בהסתייגויות ויאשרו את הכול לקריאה ראשונה. מדובר ביכולת של בג"ץ לפסול חוקים רגילים ובפסקת ההתגברות.

בשבוע הבא עוד חוק שיעלה הוא חוק התרומות שיאפשר לנתניהו לקבל תרומות של מאות אלפי שקלים שבן דודו תרם לו. בג"ץ אסר עליו, והקואליציה רוצה לשנות את זה ולאפשר לו לקבל את הכספים האלה.

עם זאת, אחרי קידום המהלכים האלו - תהיה הפוגה לצורך חופשת פורים. נשאלת השאלה האם ההפוגה הזו תוכל לאפשר את תחילת ההידברות, כאשר כרגע נראה שהפערים גדולים, בעיקר בגלל ההתבצרות של לוין בעניין מינוי שופטים. כרגע הוא לא מוכן לפשרה שתוציא את מינוי השופטים מהשליטה של הקואליציה, לכן אין אופטימיות רבה במערכת הפוליטית.