יו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הכנסת, חה"כ אופיר כץ, הודיע היום (שני) כי יקדם חקיקת בזק של שבועיים להצעת החוק לביטול אזרחותו או תושבותו של פעיל טרור שמקבל תגמול עבור ביצוע מעשה הטרור. זאת באמצעות מתן פטור מחובת הנחה, שיאפשר למליאת הכנסת לדון בהצעת החוק ולהצביע עליה לפני זמן ההמתנה הקבוע בתקנון הכנסת.

הצעת החוק קובעת יצירת יחס ברור בין קבלת שכר עבור ביצוע מעשה הטרור - לבין הזכות לאזרחות או תושבות. על פי הצעת החוק, אזרח או תושב שמוכח לגביו שקיבל תשלום מהרשות הפלסטינית עבור ביצוע מעשה טרור - ייחשב כמי שוויתר מיוזמתו על אזרחותו או תושבותו, ומעמד זה יבוטל על ידי שר הפנים. כמו כן, מוצע לקבוע כי אזרח שמעמדו בוטל בהתאם לחוק, ישוחרר מהכלא ישירות לתחומי הרשות הפלסטינית.

לפני יומיים התקיימו בכפר עארה חגיגות השחרור של כרים יונס, רוצח החייל אברהם ברומברג ז"ל בשנת 1980. בכירים ברשות הפלסטינית הגיעו לבקר את המחבל המשוחרר, לאחר שריצה 40 שנות מאסר בכלא הישראלי. בשבוע הבא צפוי להשתחרר מאהר יונס, הרוצח השני בפיגוע הטרור הנוראי.

ח"כ אופיר כץ (צילום: דוברות הכנסת)
חה"כ אופיר כץ | צילום: דוברות הכנסת

חבר הכנסת אופיר כץ: "חגיגות השחרור שראינו השבוע למחבל הנתעב בתוך שטחי ישראל מרתיחות והופכות את הבטן. לא יעלה על הדעת שיימשך המצב האבסורדי שבו מחבלים מבצעים פיגועי טרור, מקבלים שכר מהרש"פ וחוזרים אחר-כך לחיות בתוכנו. ישנה הסכמה רחבה בין רוב הסיעות על קידום החוק במהירות, ואני מתכוון להביא לסיום החקיקה החשובה בעוד כשבועיים".

כפי שפרסמנו לראשונה בשבוע שעבר, שר הפנים והבריאות אריה דרעי פנה בפנייה דחופה ליועצת המשפטית לממשלה וביקש ממנה לפעול למימוש סמכותו על פי חוק האזרחות לבטל את אזרחותם הישראלית של המחבלים כרים ומאהר יונס.

"לא יעלה על הדעת כי אנשים אלה ימשיכו להחזיק באזרחות ישראלית", כתב במכתב הפנייה ליועמ"שית. "ביטול האזרחות יהיה בו מסר חשוב, כאשר מדובר במי שהפכו לסמל בגין ביצוע מעשי טרור נפשעים אלה. הדברים מקבלים משנה תוקף ככל שמדובר במי שעושים שימוש באזרחותם הישראלית לשם פגיעה במדינת ישראל ובאזרחיה".