סיום המושב מתקרב - ולא מצליחים להסכים על פשרה: שעות בודדות לאחר שיו"ר ועדת החוקה חה"כ שמחה רוטמן הציג את ההצעה שלו ל"ריכוך" בשיטת בחירת השופטים לבית המשפט העליון, ובמערכת הפוליטית זועמים משני הצדדים. אמש (ראשון) חבריו של רוטמן לקואליציה, לא היססו להביע את התנגדותם בגלוי למתווה שהציג בוועדה. "שמחה ידידי, זה לא הזמן להתקפל או לוותר!", כתב השר במשרד המשפטים דודי אמסלם. "לא בשביל זה ניצחנו בבחירות - הציבור שבחר בנו מצפה לשינוי מהותי! לא נתמוך בפארסה הזו, נקודה!". במקביל, לוין ונתניהו נפגשו לשיחה ארוכה, לפני פגישת ראשי הקואליציה לדיון על פשרה. 

המהפכה המשפטית - סיקור N12

גם חברת הכנסת טלי גוטליב זעמה בקבוצת סיעת הליכוד על רוטמן: "חברים יקרים מה נסגר?? אנחנו מפלגת שלטון ורוטמן מציע מה שבא לו בוועדת חוקה?? אני לא בובה ולא פיון בוועדה הזו. רוטמן ניהל את הוועדה חודשיים ובסופו של דבר נכנע ונחלש באופן מביש. אני לא מגיעה יותר לוועדת חוקה בדיוני הרפורמה. אני נחרדת מגילוי החולשה של רוטמן. על מה נאבקנו אם לא על רוב בוועדה למינוי שופטים? תסלחו לי, אני פשוט מתביישת, זו נסיגה וכניעה לבושת כולנו".

דודי אמסלם בתגובה למתווה (צילום: טוויטר)
ח"כ דודי אמסלם בתגובה למתווה: "זה לא הזמן להתקפל או לוותר" | צילום: טוויטר

משה סעדה בתגובה למתווה (צילום: טוויטר)
ח"כ משה סעדה בתגובה למתווה | צילום: טוויטר

חה"כ משה סעדה, תקף גם הוא את המתווה של רוטמן. "לא השתתפתי במשך חודשיים בדיונים הממושכים של ועדת חוקה, כדי לסיים עם מתווה שירוקן למעשה את הרפורמה מתוכן", כתב בעמוד הטוויטר שלו. "אם היא אכן נכונה, אז ההצעה שפורסמה מנציחה את המצב הקיים ומונעת את התיקון לו ייחלנו במערכת המשפט". חברו למפלגה, בועז ביסמוט, לא הזכיר את ההצעה של רוטמן אך הבהיר: "מה שמטריד אותי זה לאכזב את הבוחרים שלנו. אסור להתקפל! אסור לחזור אחורה!".בנוסף, בקואליציה יש חברים שתומכים בעצירת החקיקה - בדומה לאופוזיציה. חבר הכנסת דוד ביטן אמר בריאיון ל"חמש עם רפי רשף" כי האחריות להרגעת הרוחות נמצאת בידי הקואליציה. "אני קורא לעצירה כדי לדבר בינינו, לא לדבר איתם". לדבריו, יש לפחות 5 חברים בליכוד שבעד עצירת החקיקה. "שר המשפטים לא נפגש איתנו - זאת בעיה", טען.

רק לפני 4 ימים, אמר ביטן לאחר פרסום מתווה הנשיא: "שלא תתבלבלו לרגע, אני בעד הרפורמה במערכת המשפט, האחריות על המדינה היא שלנו, אנחנו בשלטון כרגע, אם אין פרטנרים בצד השני לפשרה אנחנו צריכים לרכך אותה בתוך הקואליציה ולהעביר אותה. אף ליכודניק לא יכול להסכים למתווה הנשיא, העובדה לכך היא שהצד השני מחבק את המתווה בשתי ידיים".

מנגד, במפלגת העבודה שבאופוזיציה, מיהרו לתקוף את המתווה שהציג רוטמן, מהסיבה שמדובר במינויים של שופטים פוליטיים. "מינוי שני שופטים לעליון במינוי ישיר ובוטה של הקואליציה זה לא ריכוך הרפורמה. זה ההפך הגמור", כתבה חה"כ מרב מיכאלי. "זה להכניס צלם להיכל. להכניס לתוך היכל הצדק והדמוקרטיה שופטים שכל מחויבותם היא לקואליציה שמינתה אותם. הונגריה ופולין על סטרואידים. קוראת לחבריי באופוזיציה להתנגד נחרצות. אסור ליפול בפח".

חה"כ גלעד קריב הוסיף: "רוטמן - התבלבלת. אנחנו לא מנהלים אתך מסחרה על מינוי שופטים לעליון - תנו שנים ואני אוותר לכם בתמורה על משהו. לא יודע מי מייעץ לך - אבל השכל שלנו, הערכים שלנו והמצפון שלנו לא עומדים למכירה. ההצעות שלכם יהרסו את בית המשפט העליון של ישראל, ואנחנו לא מתכוונים להכשיר את השרץ!".

מוקדם יותר אמש, מארגני המחאה נגד המהפכה המשפטית הגיבו על המתווה של יו"ר ועדת החוקה - ודחו אותו על הסף: "רוטמן מציע לבצע פיגוע בתוך בית המשפט העליון. להכניס לתוכו שופטים שפוטים שמחויבים לשלטון ולא לחוק. הוא עומד לגלות שעם ישראל לא מטומטם כמו שהוא חושב, נעמוד כחומה בצורה מול תכניות הזדון שלו להפוך את ישראל לדיקטטורה".