שר המשפטים יריב לוין אמר היום (שלישי) כי הממשלה לא עוסקת בשלב הזה בפיטורי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה. "לא עוסקים כרגע בפיטורי היועמ"שית כי מתמקדים ברפורמה וכי כרגע ממילא בג"ץ יבטל", אמר לוין בריאיון בכנס ירושלים. "לגבי ההמשך - נקווה שהיא תתעשת ותפסיק להכשיל את הממשלה". מלשכת היועצת נמסר: "איום בפיטורים לא ירתיע את היועצת המשפטית לממשלה מלמלא את תפקידה".

המהפכה המשפטית - סיקור N12

השר לוין דיבר בכנס, יום לאחר שהמהפכה המשפטית שעליה הכריז אושרה במליאת הכנסת בקריאה ראשונה. גם הבוקר התכנסה ועדת החוקה כדי לדון במהפכה המשפטית, כ-9 שעות בלבד לאחר שהחוקים עברו בכנסת. אומנם לא מדובר בדיון על סעיפי החקיקה שעברו אתמול בכנסת, אלא סעיפים אחרים, אך עדיין ההליך נמשך.

הנשיא הרצוג התייחס הבוקר לראשונה להצבעה אמש במליאה על תחילת המהפכה המשפטית ואמר כי מבחינתו מדובר ב"בוקר קשה". הנשיא ציין כי "יש תחושה של עצב כי גם הרבה אזרחים שהצביעו בעד הקואליציה מרגישים חרדים לאחדות העם".

הרצוג נמנע מלדרוש מהקואליציה לעצור את החקיקה כעת, ורק אמר ש"ראוי שאחרי ההצבעה הקואליציה הייתה מושיטה יד בצורה כזו שתאפשר תהליך". 

גלי בהרב מיארה
איום מרומז. היועמ"שית גלי בהרב מיארה

בתוך כך, הנציב העליון לזכויות אדם של האו"ם וולקר טורק קרא לישראל לעצור את חקיקת המהפכה המשפטית מחשש לפגיעה בזכויות אדם. לפי הנציב, "שינויי החקיקה שנבחנים כעת בכנסת עלולים לסכן באופן חמור את יעילותה של מערכת המשפט בהגנה על שלטון החוק, זכויות אדם ועצמאות שיפוטית". הנציב התייחס בביקורתו בעיקר להחלשה המתוכננת של הביקורת השיפוטית של בית המשפט העליון על הכנסת.

"חוק כזה יערער באופן דרמטי את יכולת מערכת המשפט להגן על זכויות הפרט ולקיים את שלטון החוק", הבהיר הנציב. "הניסיון בישראל וברחבי העולם מראה את החשיבות של שמירה על מערכת משפט עצמאית שיכולה למתוח ביקורת על יתר רשויות השלטון בסטנדרטים המשפטיים הבסיסיים הקבועים בחוקי היסוד שלה".