יסתפקו בפחות: ב-1.1.2023 נכנסה לתוקפה עליה דרמטית בשכרם של חברי הכנסת, השרים, השופטים וראש הממשלה. זו למעשה עלייה שמגלמת הקפאת שכר של 3 שנים לכל תקופת הקורונה, ולמעשה התבטאה בקפיצה של 12.5% בבת אחת. אלא שבעקבות הביקורת הציבורית העזה על ההעלאה שמתבצעת במקביל לעלייה ביוקר המחיה, הוועדה הציבורית לשכר חברי הכנסת ממליצה על הפחתה – כך דיווחנו אמש (שלישי) ב"מהדורה המרכזית".

חברי הכנסת היו אמורים לקבל במקום כ-45,000 שקלים, קרוב ל-51,000. מדובר בעליה של כ-6,000 שקלים. הוועדה דנה שוב בנושא בעקבות הביקורת הציבורית, וממליצה שבמקום שהשכר יעלה במעל ל-12%, העליה תמותן ל- 5%. המשמעות: עליה של כ-2,000 שקלים, במקום 6,000.

ההצעות הללו יונחו על שולחנו של יו"ר ועדת הכנסת ויו"ר הקואליציה אופיר כץ, שצפוי לאשר אותן ולהביא את הדברים לאישור ועדת הכנסת. לדבריו, "בעת הזו – חשוב שהקואליציה תהיה קשובה לרצון של הציבור, ולא תעלה את השכר בצורה חדה כל כך של עשרות אלפי שקלים".

עליית שכר הח"כים (צילום: N12)
עליית שכר הח"כים | צילום: N12

גם ועדת הכספים, שאחראית לשכר השופטים וחלק מנושאי המשרה, תדון בעניין. בכך, תסתיים הסאגה בעלייה דרמטית הרבה פחות משתוכננה בתחילה. שר האוצר, בצלאל סמוטריץ, כתב בחשבון הפייסבוק שלו: "שוחחתי עם פרופסור אלבשן לא מעט בשבועות האחרונים ואני מחזק אותו על מסקנות הועדה. אנחנו לפני תקופה כלכלית לא פשוטה ונבחרי הציבור הם הראשונים שצריכים להתגייס ולהוביל את הדרך לכלל המגזר הציבורי".