בצל תחילת כהונתה של ממשלת ישראל ה-37 בראשות בנימין נתניהו, שכוללת רשימה ארוכה של תיקים ולא מעט פיצולים במשרדים, פנינו לשרים ולסגנים הטריים במשרדי המורשת, המסורת, החוסן הלאומי והמשימות הלאומיות כדי להבין מה תפקידם. מה לגבי התשובות? אלה שקיבלנו מחלקם בינתיים לא ברורות.

משר המורשת, הרב עמיחי אליהו, נמסר כי "המשרד למורשת יעסוק בהעמקת הידע והקשר לסיפור של העם היהודי מימיו הראשונים של עם ישראל ועד היום". במשרדו הוסיפו: "המשרד יקדם תוכניות לשימור אתרי מורשת, לצד שמירה על עתיקות משוד ומהרס. הוא יפעל להציע תכניות העשרה לציבור הרחב, תוך התמקדות במורשת היהודית והציונית בארץ ישראל".

"המשרד יפעל להעמיק את תחושת השייכות והגאוה הלאומית בעזרת טכנולוגיה מתקדמת וכלי הסברה מהטובים בעולם", התחייבו. "משרד המורשת יחתור לחיבור בין כל גווניה של החברה הישראלית למורשתם, בגישה של הנגשה והארת פנים. הוא יבקש למתוח את שביל המסורת בין רחל אימנו ועד רחל המשוררת, ויהיה לגשר מאחד בין כל חלקי העם".

במשרדה של חה"כ אורית סטרוק, שמונתה לשרה למשימות לאומיות, בחרו שלא לציין מהם היעדים או התוכניות שלה להמשך ומסרו ל-N12 כי "שרת המשימות הלאומיות שוקדת על לימוד המשרד החדש ועל עצם הקמתו כמשרד עצמאי, ולכן טרם בשלה העת להשיב על השאלה".

גם במשרדו של חה"כ יצחק וסרלאוף, שמונה לשר לפיתוח הנגב, הגליל והשכונות והחוסן הלאומי, לא הצביעו על משימות שהשר הנכנס מציב כיעד במשרד לחוסן לאומי וטענו כי "כרגע הוא לומד את המשרד".

חה"כ מאיר פרוש מיהדות התורה, שוויתר על תפקידו כשר וצפוי לשמש כסגן שר במשרד ירושלים והמסורת, גם לא סיפק תשובה ברורה בעקבות פנייתנו. מטעמו נמסר כי "הוא לא הושבע לסגן שר בינתיים, כלום לא סגור כעת".