המתח בין היועמ״שית לשר לביטחון לאומי: בג״ץ קבע היום (שלישי) שבן גביר נדרש לפנות כמקובל ליועצת המשפטית לממשלה, אם הוא מעוניין לייצג את עצמו בעתירה נגד תיקון פקודת המשטרה ("חוק בן גביר"). ההחלטה התקבלה לאחר שבן גביר פנה לבג"ץ בבקשה לייצג את עצמו בעתירה, או שעורך דין פרטי ייצג אותו.

בתחילת השבוע שלחה היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה מכתב לשר לביטחון לאומי, בו היא חזרה על בקשתה להיפגש איתו ולקבל בדחיפות את התייחסותו לטענות המועלות בבקשות לצווי ביניים שהוגשו בעתירות לבג״ץ בעניין התנהלותו באירועי המחאה, ועל שינוי פקודת המשטרה (״חוק בן גביר״). היועמ"שית הסבירה בתשובתה כי לא ניתן לבחון את הבקשה הכללית שלו לייצוג פרטי בעתירות שהוגשו נגדו, וכי ״יש לבדוק כל מקרה לגופו".

ההסלמה ביחסי השר לביטחון לאומי והיועמ״שית - סיקור N12

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר | צילום: אורן בן חקון, פלאש 90

״היועמ"שית פרסמה את הודעתה להשהיית מינוי ניצב עמיחי אשד לתפקיד ראש ביה"ס להדרכה ללא שביקשה לשוחח ורק אחרי פניית יועצו של השר״, כתב בן גביר בפנייתו לבג״ץ. ״היועמ"שית הסכימה לפגישה, ולמרות זאת פרסמה את החלטתה עוד לפני ביצוע השיחה. חמור מכך, טרם החלטתה, היועמ״שית לא מצאה לנכון לשוחח עם השר, שלא לומר להיפגש עמו ולדון איתו על פרטי האירוע. התנהלות זו אינה חוקתית, אינה סבירה, אינה מידתית ואינה הגונה״.

טרם פנייתו לבג״ץ, פנה בן גביר לבהרב-מיארה במכתב חריף וטען כי הוא אינו מתכוון להסתמך על ייצוגה בעתירות נגדו. "אינני סומך כי תייצגי אותי נאמנה בעתירות השונות, ובנסיבות שנוצרו מן הדין שאני אייצג את עצמי בייצוג עצמי או פרטי", כתב בן גביר במכתב. גם ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לנושא בישיבת הממשלה, ואמר כי "בכל דמוקרטיה מתוקנת הממשלה אחראית על המשטרה, אוי לנו אם זה לא יהיה". 

בתגובה, היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה שלחה מכתב לשר לביטחון לאומי שבו היא הגיבה בין היתר על בקשתו לייצוג עצמי. "לא ניתן לבחון את בקשתך לקבלת ייצוג בנפרד בכלל העתירות המופנות נגדך או נגד משרדך". בנוסף, היא חזרה על בקשתה להיפגש איתו ולקבל בדחיפות את התייחסות השר לטענות המועלות בבקשות לצווי ביניים שהוגשו בעתירות לבג"ץ בעניין התנהלותו באירועי המחאה, ועל שינוי פקודת המשטרה ("חוק בן גביר").