ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו צפוי להתמודד בימים הקרובים עם כאב ראש חדש – חלוקת התפקידים לחברי הליכוד, זאת לאחר שיסיים את הסיכומים עם השותפות לקואליציה – כך חשפנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי". לאחר שימונה יו"ר כנסת חדש וקבוע, נתניהו ינסה לפרק את קבוצות הלחץ בתוך הליכוד ובראשם הקבוצה של ישראל כ"ץ, שבה חברים גם דוד ביטן ודודי אמסלם.

בדרך לממשלה - סיקור נרחב ב-N12:

בכוונת נתניהו להציע לכל אחד מהם תפקיד מכובד כדי לעשות "הפרד ומשול" ואולי אפילו לרצות את כולם. דודי אמסלם דורש להיות שר המשפטים, אך יריב לוין מיועד לתפקיד, לכן יציעו לו תיק אחר – אולי רווחה ואולי תיירות, עדיין לא הוחלט סופית. הוא מתבצר בעמדתו ואומר – משפטים או שאתמוך בממשלה מבחוץ.

ישראל כץ ובנימין נתניהו (צילום: Yonatan Sindel Flash 90, פלאש/90 )
יקבל הצעה לתיק בכיר. ישראל כ"ץ ונתניהו | צילום: Yonatan Sindel Flash 90, פלאש/90

גם ישראל כ"ץ צפוי לקבל הצעה לתיק כלכלי משמעותי ודוד ביטן, שלא יכול לכהן כשר, מועמד לתפקיד יו"ר ועדת הכלכלה בכנסת. מדובר באחת הוועדות המשמעותיות שיש בכנסת, שבה עוברות כל הרפורמות הכלכליות המשמעותיות.

הקרב על תפקיד שר החוץ

מחלוקת נוספת בליכוד היא מי יתמנה לתפקיד הבכיר ביותר שנשאר לליכוד מלבד תיק הביטחון – משרד החוץ. כרגע ישנם שלושה מועמדים עיקריים לתפקיד: חה"כ אמיר אוחנה, שגריר ישראל בארה"ב לשעבר רון דרמר והשר לשעבר ישראל כ"ץ, כאשר בתחילת השבוע נתניהו צפוי להכריע סופית בסוגיה. יותר ויותר גורמים בליכוד מדברים לאחרונה על כך שייתכן ושיבוץ אוחנה למשרד החוץ יהדוף ביקורת בין-לאומית על הממשלה.

אמיר אוחנה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
סדרך למשרד החוץ? חה"כ אמיר אוחנה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

לפי אותם גורמים, הצבתו של גיי מוצהר במשרד החוץ, שיש לו יחסים גם עם המפלגה הדמוקרטית וגם עם המפלגה הרפובליקנית ומקיים בשנה האחרונה שיחות עם שגרירים ודיפלומטים רבים, תסגור את הפרצה הזאת מבחינה תדמיתית. נתניהו שוקל בחיוב את ההיתכנות לזה. בנוסף לכך, נבדקת האפשרות שדרמר ימונה לסוג של שליח לעניינים מיוחדים, כפי שהיה בעבר מקורבו של נתניהו עו"ד יצחק מולכו.