שר המשפטים גדעון סער שלל היום (ראשון) בנחרצות הקמת ממשלה שתסתמך על קולות רשימת חד"ש-תע"ל של אחמד טיבי ואיימן עודה. "אנחנו מכירים היטב את העמדות של עודה וטיבי, והן קיצוניות, לעיתים גם אנטי ישראליות", הבהיר סער בריאיון למנעם חלבי, עורך עיתון ואתר כול אל-נאס.

בחירות 2022 - סיקור נרחב ב-N12:

"אני לא יודע מה לגבי לפיד, אני מדבר בשם גדעון סער והמחנה הממלכתי", הוסיף סער. "אנחנו לא נסכים לממשלה שתישען על הרשימה המשותפת, נקודה". לדבריו, "הפתרון עכשיו הוא אך ורק ממשלת אחדות רחבה, והיחיד שיכול להקים ממשלה כזאת זה בני גנץ".

דבריו של סער מגיעים לאחר דברים של בכיר אחר במחנה הממלכתי שעוררו סערה במערכת הפוליטית. הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט קרא מוקדם יותר לבצע צעדים לצמצום הסכסוך, וכינה את הסכמי אוסלו וההתנתקות כ"צעדים משמעותיים" כאלו. "אלה שרוצים לחזור לגוש קטיף, לפרק את המנהל האזרחי ואת הרשות הפלסטינית ימיטו עלינו אסון", אמר איזנקוט בשיחה עם תלמידים בישיבת נווה שמואל שבאפרת, בה ביקר יחד עם חה"כ מתן כהנא ממפלגתו.

שר המשפטים גדעון סער (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)
שולל את טיבי ואת עודה. שר המשפטים סער | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

"יש שני מנהיגים שביצעו את הצעדים המשמעותיים להיפרדות מהפלסטינים", אמר הרמטכ"ל לשעבר. "האחד זה היה יצחק רבין ב-94/5 שבהסכמי אוסלו העביר לפלסטינים 40% מהשטח וכ-95% מהאוכלוסייה הפלסטינית, שחיה כיום תחת הראשות הפלסטינית". הוא הוסיף כי "המשיך בזה בנימין נתניהו ב-97/8 כשהעביר בהסכם חברון את העיר, והמשיך אריאל שרון ב-2005 בתוכנית שלו לבצע התנתקות מרצועת עזה. למעשה בעקבות זאת, 2.1 מיליון פלסטינים חיים כיום תחת שלטון פלסטיני, לצערי הרב אנחנו לא בוחרים את המציאות והם חיים תחת שלטון חמאס".

ישראל בדרך לבחירות - הזירה הפוליטית

את דבריו של איזנקוט, ביקרה שרת הפנים ויו"ר הבית היהודי איילת שקד, שמסרה כי "לא משנה כמה כיפות המחנה הממלכתי יספור בעשירייה הראשונה שלו, הם לא יצליחו להסתיר את העובדה שאיזנקוט וגנץ הם שמאל. גם באמירות וגם בפעולות". יו"ר מפלגת הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' אמר כי "ההתיישבות בארץ ישראל היא ערך. יש לפרק את המנהל האזרחי ולקדם ריבונות. אוסלו וההתנתקות היו אסון לישראל".

בסוף השבוע האחרון דחה גורם בכיר בחד"ש-תע"ל את הטענות של בל"ד כי טיבי ועודה קיבלו החלטה ברגע האחרון לפני הגשת הרשימות לחסל את בל"ד ולהוציא אותה מהרשימה. "ההאשמות על תיאום עם לפיד כדי לפצל את המשותפת הן מופרכות ושקריות", מסר הגורם בשיחה עם N12. "חד"ש ותע"ל חתמו על הסכם פוליטי עם בל"ד שפורסם לציבור, אך בל"ד החליטה ברגע האחרון לפרק את הרשימה בגלל חלוקת מנדטים".

ב"יש עתיד" גם הכחישו כי תיאמו את הפיצול של המשותפת. בחשבון הטוויטר של המפלגה נכתב: "יש עתיד וראש הממשלה לפיד לא היו מעורבים בהתפצלות הרשימה המשותפת ואין לנו מושג מי מפיץ את השטות הזו או למה".