הח"כ שבלב המחלוקת בליכוד: אחרי ש-13 חברי כנסת מסיעתו הצביעו בעד החוק שאמור לקחת ממנו את אחד הכלים החזקים ביותר שבאמתחתו, חבר הכנסת ניר ברקת מהליכוד שבר שתיקה בריאיון ששודר אמש (שבת) ב"חדשות סוף השבוע".

"הרקע הוא לנסות לחסום אותי מלהצליח בליכוד ולהוביל את המחנה הלאומי", אמר ברקת בתגובה על שיתוף הפעולה הנדיר בין האופוזיציה לקואליציה בהצבעה על החוק. מטרתו של החוק, כזכור, להגביל את היכולת של פוליטיקאים להשתמש בהון האישי שלהם כדי לקדם את עצמם פוליטית. "יש כמה אנשים, גם בתוך המפלגה – אני קורא לזה 'פוליטיקה ישנה' – שהתחברו ליעד ולמטרה של גדעון סער, בנט ולפיד, לפגוע במי שיהיה המנהיג אחרי נתניהו, והם מחוקקים חוק פרסונלי".

כנסים, יועצים ולשכה מוגדלת

השנה, בעקבות הנפקה מוצלחת, הפך ברקת לחבר הכנסת המיליארדר הראשון. הונו הגיע למיליארד ו-300 מיליון שקל – סכום שאכן אפשר לו לממן פעילות חריגה בהיקפה ביחס לחבר כנסת מהאופוזיציה. הזמין אלפי פעילים לארוחת ערב והופעה בכנס הצגת חזון שעשה בגני התערוכה. ברקת גם מממן סקרי עומק ומחקרים, הוציא ספר על דרכו הפוליטית, ומעסיק לשכה שלא הייתה מביישת ראש ממשלה: ראשי מטות, יועצים, צוות תקשורת ודיגיטל. לאחרונה גם נחשף כי העסיק חברה שמשתמשת בפרופילים מזויפים כדי להביע בו תמיכה ברשת.

 

 

"יש שעושים את זה על חשבון הממשלה והמדינה, על חשבון משלם המיסים", הזכיר ברקת. "יש כאלה שעושים את זה על חשבון תרומות. יש כאלה שעושים את זה על חשבון המפלגה שלהם. אני עושה את זה מכספי האישי". על השאלה כמה כסף הוא משקיע מדי שנה, נמנע ברקת מלענות: "אני לא נכנס... הכול לפי החוק. והחוק בוודאי מאפשר את זה. כשאני נוסע לארצות הברית על חשבוני להגן על עם ישראל, או כשאני עובד עם פרופסור פורטר בהארוורד להכין תוכניות אסטרטגיות איך לייצר תעסוקה בנגב, בגליל, ביהודה ושומרון... זה שאני לא תלוי באף אחד, ויודע לעשות את זה בעצמי, אני רואה בזה יתרון ענק".

על יוסי כהן: "נשמח לקבל אותו"

אבל הכסף של ברקת גם היה לו לרועץ בשנה שחלפה, עם חשיפה "מסמכי פנדורה" שהעלו כי חברת הכנסת העביר את נכסיו לנאמנות אצל אחיו אלי, ולא לנאמנות עיוורת. "לפני עשרים שנה, כשעזבתי את כל עסקיי, העברתי את הכול לאח שלי, ואני לא מעורב בכלום", הסביר ברקת. "אני לא מעורב בשום החלטה ניהולית של אף חברה, ולשמחתי הרבה זה עובר את כל המבחנים המשפטיים, בשקיפות מלאה לייעוץ המשפטי בכנסת, ולפני כן כשהייתי ראש עיר. הכול בשקיפות מלאה".

ניר ברקת ובנימין נתניהו (צילום: Tomer Neuberg / Flash90, פלאש/90 )
יירש את מנהיג הליכוד? ברקת לצד נתניהו | צילום: Tomer Neuberg / Flash90, פלאש/90

עוד ברקת טען בריאיון כי שיעורי התמיכה בו עולים, ולדבריו – לא בעקבות הכסף הרב שהוא משקיע: "הסיבה שהיא (התמיכה) עולה – כי אנשים מקשיבים למה שיש לי לומר, ואוהבים לשמוע. זו הסיבה, זה התוכן". הסקרים אכן חוזים לברקת הצלחה – 29 מנדטים אם יעמוד בראשות הליכוד, עמדת פתיחה טובה להרכבת ממשלה. ועדיין, הוא לא קורא לנתניהו לפנות את מקומו. הוא גם לא מתנגד להצטרפות של ראש המוסד לשעבר יוסי כהן לליכוד, גם אחרי תחקיר "המקור" שהצביע על התנהלות בעייתית מאוד של כהן בעת כהונתו בתפקיד.

יוסי כהן  (צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90 )
"נשמח לקבל אותו בתוך הליכוד", יוסי כהן | צילום: AP / FLASH 90, פלאש/90

"אני לא חלק מהתחקיר, אני גם לא אהיה", הגיב ברקת על שאלה בנושא. "הוא חבר שלי, ואנחנו חייבים לו הרבה הערכה. בכול אופן, אם הוא ירצה להצטרף למערכת הציבורית, נשמח לקבל אותו בתוך הליכוד".