ראש הממשלה נפתלי בנט לא יציע מועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה, כך נודע היום (שני) ל-N12. המשמעות היא שמלבד סער, שפרסם היום רשימה של שלושה מועמדים מטעמו, רק חמשת חברי ועדת האיתור יוכלו להציע מועמדים נוספים.

יתכן שהסיבה לוויתור של בנט נובעת מהסכמתו לגבי המועמדים שהציע סער, אבל אפשרות נוספת היא שראש הממשלה מבין שיש לו יכולת מוגבלת להשפיע על החלטת ועדת האיתור, ביחס לשר המשפטים. למרות ההצהרות של בנט ושל סער על כך שהם מתואמים, נראה כי לבנט אין דריסת רגל של ממש בתהליך למינוי היועץ המשפטי לממשלה - לא ברשימה שסער הציג, ולא במינוי חברי ועדת האיתור.

מלשכת ראש הממשלה נמסר כי "ראש הממשלה ושר המשפטים מתואמים בצורה מלאה על כלל התהליכים והפעולות בעניין מינוי היועץ המשפטי לממשלה".

שר המשפטים גדעון סער אמר בישיבת סיעת תקווה חדשה: "תפקיד היועץ המשפטי לממשלה הוא תפקיד שדורש עמוד שדרה, יכולות ניהול, יכולות משפטיות ברמה הגבוהה ביותר. אני מתואם בנושא הזה עם ראש הממשלה באופן מלא ואנחנו מתקדמים בתהליך הזה".

אביחי מנדלבליט בטקס חילופי פרקליט המדינה (צילום: יהונתן ולצר, TPS)
היועמ"ש היוצא אביחי מנדלבליט בטקס חילופי פרקליט המדינה | צילום: יהונתן ולצר, TPS

סער הודיע הבוקר על שלושה מועמדים מטעמו - המשנים ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי ורועי שיינדורף, ופרקליטת מחוז ת"א (אזרחי) לשעבר גלי בהרב מיארה.

ככל הנראה חברי ועדת האיתור יציעו בימים הקרובים שמות נוספים, כמו למשל הפרקליט הצבאי לשעבר האלוף (במיל') שרון אפק, אך הרשימה לא צפויה להיות ארוכה. לאחר מכן, הוועדה את המלצתה שצפויה לכלול יותר מאפשרות אחת - ושר המשפטים גדעון סער יעלה את אחד מהשמות לאישור הממשלה.

היועץ המשפטי לממשלה הנוכחי, ד"ר אביחי מנדלבליט, יסיים את כהונתו ב-1.2.2022. על פי ההערכות, הוועדה לא תסיים עד אז את עבודתה ולכן ימונה לו ממלא מקום לתקופה קצרה.