ממשלה חדשה, אבל כזו שבכל מקרה נתניהו לא יעמוד בראשה: 8 ימים נותרו לנתניהו לנסות ולהרכיב ממשלה, או יותר נכון: 8 ימים שבהם המנדט שהעניק לו הנשיא יישאר בידיו - פשוט כי כל הנתיבים להרכבת ממשלה חדשה בראשותו חסומים, והאפשרות היחידה של נתניהו להישאר בעמדת השפעה היא להעניק את המפתחות ללשכת ראש הממשלה למועמד אחר. אחרי שבליכוד החלה לחלחל ההבנה הזאת - גם נתניהו מתחיל להבין, וזו הסיבה שהוא שוקל להציע למועמד אחר לכהן ראשון כראש ממשלה ברוטציה. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

האפשרות המובילה מבחינתו של נתניהו היא לאפשר הקמת ממשלת ימין, אך כזו שהוא לא יהיה הראשון שינהיג - אלא ראש מפלגה אחרת בימין - ובסבירות גבוהה הכוונה היא ליו"ר ימינה, נפתלי בנט. נתניהו שוקל את האפשרות להציע לו לכהן ראשון כראש ממשלה ברוטציה - או אפילו ליו"ר תקווה חדשה, גדעון סער - ובלבד שלא יחברו למפלגות בגוש המתנגדים לו ויקימו ממשלת שינוי, מה שכבר הולך ונרקם מאחורי הקלעים.  

גדעון סער ונפתלי בנט (עיבוד: N12)
אחד מהם יכהן ראשון ברוטציה בממשלת ימין - כשנתניהו שני? סער ובנט | עיבוד: N12

ונתניהו לא רק שוקל את האפשרות הזו - אלא גם פועל בשטח כדי לנסות לממשה - ופונה לשחקנים נוספים: אמש (ראשון) חשפנו במהדורה המרכזית שבסוף השבוע האחרון נתניהו שוחח בטלפון עם יו"ר כחול לבן, בני גנץ, והציע לו רוטציה בראשות הממשלה, אבל הפעם כשגנץ ראשון. לפי ההצעה, גנץ יכהן ראשון כראש ממשלה לשנה, אחריו נתניהו במשך שנתיים - ואז גנץ יכהן שנה נוספת. 

בני גנץ
קיבל שיחה מפתיעה מנתניהו. גנץ

גנץ אמר בשיחה שהוא "לא רואה לזה היתכנות" - אך ייתכן שהתרחיש הזה לא בהכרח יורד מסדר היום. יו"ר כחול לבן הבטיח במערכת הבחירות האחרונה שלא יחבור לנתניהו - ואם יבחר לקבל את ההצעה, הוא יפר את הבטחת הבחירות המרכזית שלו בפעם השנייה ולמעשה "יציל" את נתניהו שוב ויאפשר לו להמשיך ולהיות בשלטון.  מצד שני, ההצעה הזו היא הזדמנות עבורו לכהן בתפקיד - שאליו הוא אמור היה להיכנס בנובמבר הקרוב. 

חשש גובר בגוש השינוי: לא כל הח"כים יתמכו בהקמת ממשלת בנט-לפיד

ובזמן שנתניהו ממשיך לשקול עוד ועוד הצעות יצירתיות, המגעים להקמת ממשלת השינוי נמשכים כל העת - והואצו מאז אמצע השבוע שעבר, לאחר המתקפה הפומבית של נתניהו על בנט. ב"ימינה" אמנם הפגינו אתמול חזית אחידה של תמיכה בבנט ובמאמצים להקמת ממשלה בראשותו, אך בגוש השינוי גובר החשש שלא כל הח"כים החברים בגוש יתמכו בממשלה כזו. 

ממשלת בנט-לפיד, שצפויה לכלול 58 חברים בלבד, גם כך תושבע - אם תושבע - על חודם של קולות בודדים, ולמרות החזית האחידה מאחורי יו"ר המפלגה, לא כל חברי ימינה מרוצים מהתרחיש שבו יכהנו בממשלה שבה יאיר לפיד יהיה ראש הממשלה אחרי שנתיים ולא כולם תומכים בהקמתה.  זו כנראה הסיבה שבנט מיהר לכנס את סיעתו ולהציג את אותה חזית אחידה. 

נפתלי בנט וסיעת ימינה בישיבה של המפלגה (צילום: N12)
ישיבת הסיעה של "ימינה". לא כולם נלהבים מהקמת ממשלת בנט-לפיד? | צילום: N12

ובתוך כך, מאמצי נתניהו לפתות את בנט לחזור בו מכוונתו להקים ממשלה עם המרכז-שמאל נמשכים - ומקבלים תוקף רשמי: ועדת החוקה בראשות יו"ר מרכז הליכוד, ח"כ חיים כץ, אישרה אתמול בערב את בקשתו של נתניהו והסמיכה אותו להביא הצעה עקרונית להגשת רשימת מועמדים משותפת בבחירות לכנסת ה-25 - החלטה שמשמעותה שניתן יהיה למזג את הליכוד עם מפלגות נוספות - מה שנועד למשוך את בנט בחזרה לגוש הימין כדי לקבל שריונים בליכוד. עם זאת, ההחלטה הזו דורשת את אישורי חברי מרכז הליכוד, שיוזמנו להצבעה בעניין ביום רביעי הקרוב.