שני מועמדים מרכזיים במירוץ לנשיאות: יו"ר הנהלת הסוכנות היהודית ויו"ר מפלגת העבודה לשעבר, יצחק בוז'י הרצוג, הודיע אתמול (רביעי) באופן רשמי כי יתמודד על תפקיד נשיא המדינה ה-11. הרצוג הגיש את טופס המועמדות שעליו חתמו 25 חברי כנסת כמעט מכל סיעות הבית - כשהמספר הנדרש להגשת מועמדות הוא 10 ח"כים. כמה שעות אחריו, גם אשת החינוך וכלת פרס ישראל, מרים פרץ, הודיעה על מועמדותה. בחצות נסגרה האפשרות להגיש מועמדות, כך שהם שני המועמדים היחידים לתפקיד.

אתמול היה היום האחרון להגשת מועמדות לתפקיד, ולמעט הרצוג ופרץ, לא הוגשה מועמדות של אחרים לתפקיד. חתן פרס ישראל, יהורם גאון, עשה מאמצים להשיג את החתימות הנדרשות כדי להיכלל גם כן במירוץ, שיגיע לשיאו ביום רביעי בעוד שבועיים, 2 ביוני, אז ייערכו הבחירות במליאת הכנסת. מועמד נוסף שלא הצליח להשיג את החתימות הנדרשות הוא השר לשעבר שמעון שטרית. 

"הימים הקשים שעוברים על כולנו הביאו אותי לקבל החלטה עליה חשבתי רבות בחודשים ובשבועות האחרונים, להתמודד על תפקיד נשיאת המדינה", הודיעה פרץ על מועמדותה באופן רשמי בעמוד הפייסבוק שלה. "לא כך דמיינתי את הכרזת התמודדותי על תפקיד נשיאת מדינת ישראל. רצה הגורל וסד הזמנים שהוכתב בכנסת מחייב אותי להגיש את מועמדותי כשברקע קולות הטילים, וצה"ל יחד עם כוחות הביטחון האחרים פועלים להגנה על אזרחי המדינה, אך דווקא בעת הקשה הזו, כשהמדינה שלנו עומדת למבחן, זה הזמן לאחדות". 

"את כל חיי הקדשתי לאיחוד לבבות וקרבה, וכך ייראה בית הנשיאה בראשותי – בית של שלום ואיחוד, בית של קירוב לבבות ואחדות בעם. בבית הנשיאה אפעל לחזק את המרקם החברתי המיוחד של כל אזרחי המדינה, כל אחד בייחודיות שלו. בית הנשיאה בראשותי יתמקד בהעצמה ועשיית הטוב, בית שיארח ויתארח, וייגע בכל אזרחי הארץ. בית הנשיאה שלי יהיה בית לסולידריות והקשבה, בית של העם, עבור העם ולטובתו". 

"אני מאמין שהנשיא הבא של מדינת ישראל יידרש לחבר מחדש את הקרע בינינו", כתב הרצוג בהודעה המיוחדת שבה הכריז על ריצתו לתפקיד. "על הנשיא הבא לסמן יעד ולהתוות דרך אל מעבר למחר, לתכנן ולבנות את הפרק הבא בסיפור של כולנו, החזון למדינת ישראל בשנת ה-100 לעצמאותה, לשמר ולטפח את הגשר המחבר בינינו, היושבים בציון, לבין העם היהודי בתפוצות; לבצר את מעמדה הבין-לאומי של ישראל; להגן על שמה הטוב במשפחת העמים ולהיאבק בשנאת ישראל ובשונאיה; לשמור על החיים המשותפים של כולנו כאן ועל עמודי התווך של הדמוקרטיה שלנו ולהבטיח שכל אזרחית ואזרח במדינה - מכל דת, מגדר, לאום או גיל, יחושו ויהיו שייכים ושווים".

בשני העשורים שבהם היה בזירה הפוליטית והציבורית, מילא הרצוג שורה של תפקידים ציבוריים מרכזיים ביניהם חבר בקבינט המדיני-ביטחוני, שר הרווחה, שר הבינוי והשיכון, שר התיירות והשר לתפוצות. הרצוג כיהן בנוסף כמזכיר הממשלה וראש האופוזיציה והיה יו"ר מפלגת העבודה ומועמד המחנה הציוני לראשות הממשלה בבחירות 2015.