"חובה להבטיח את שלומם של החניכים": בעקבות פגישה עם הורי הנערים שנספו באסון נחל צפית, החליט הערב (חמישי) השר בני גנץ להביא לאישור הממשלה את הרחבת הסמכויות של ועדת הבדיקה למניעת אסונות. הוועדה תשתף פעולה עם מערכת הביטחון ותוכל בין היתר: לזמן עדים ולהטיל סנקציות על אלו שיסרבו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גנץ נפגש השבוע עם הורי הנספים באסון שהתרחש באפריל 2018, ובו נספו 10 נערים שיצאו לטיול במסגרת המכינה הקדם צבאית בני ציון. לאחר מכן, קיין גנץ התייעצות פנימית במשרד הביטחון יחד עם השר מיכאל ביטון, בה קבעו השניים כי המערכת כולה תשתף פעולה באופן מלא עם הוועדה ותאפשר לה גישה מלאה למידע שברשותה.

בני גנץ עם הורי הנספים באסון נחל צפית (צילום: N12)
בני גנץ עם הורי הנספים באסון נחל צפית | צילום: N12

"המכינות הקדם צבאיות הן נכס למדינת ישראל", אמר גנץ למשפחות הנספים באסון. "חקירת האסון הנורא ודאגה שמקרים מסוג זה לא ישנו היא מחויבותנו, במשרדי הממשלה, כלפיכם, כלפיי הילדים שאיבדתם וכלפיי כל ההורים בישראל ששולחים את ילדיהם ומצפים לראות אותם חוזרים הביתה בריאים ושלמים".

במידה ואכן תאושר בממשלה ההרחבה, הסמכויות שתקבל ועדת הבדיקה הממשלתית יכללו: זימון עדים, הטלת סנקציות על סרבני עדות ולדרוש מסמכים מגורמים רלוונטיים.

באוקטובר 2019, פרקליטות מחוז דרום הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד יובל כאהן, שעמד בראש המכינה הקדם צבאית "בני ציון" ונגד אביב ברדיצ'ב, לשעבר מנהל התוכנית החינוכית של המכינה, המייחס להם עבירות של המתה בקלות דעת וגרימת חבלה חמורה, וזאת בשל אחריותם למותם של 10 מתלמידי המכינה ומהמועמדים ללמוד בה, ופציעתם של שניים מהם.

כתוצאה מפגיעת השיטפון, מצאו את מותם שמונה מהמועמדים למכינה ושתי חניכות במכינה: אגם לוי, אילן בר שלום, אלה אור, גלי בללי, מעין ברהום, צור אלפי, רומי כהן, שני שמיר, יעל סדן ועדי רענן ז"ל. שני מועמדים נוספים למכינה נחבלו חבלות חמורות.