סקר שערך מכון מנו-גבע ושודר אמש (שישי) גילה מה היו התוצאות אילו היו נערכות כעת בחירות: על פי תוצאות הסקר, הליכוד מתחזק בהשוואה לסקרים הקודמים ומגיע ל-30 מנדטים, ישירות על חשבון מנדטים ממפלגת ימינה. מפלגתו של נפתלי בנט נחלשת ביחס לסקרים הקודמים, אך עדיין עומדת על מספר עצום של 20 מנדטים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מפלגת יש עתיד-תלם בהובלת לפיד ויעלון זוכה ל-18 מנדטים. המשבר הפוליטי בין התנועה האסלמית לשאר מפלגות הרשימה המשותפת נותן את אותותיו, והרשימה זוכה בסקר ל-13 מנדטים, שניים פחות ממספר המנדטים הנוכחי שלה.

ממשיכה לדשדש – על אף הקמת ועדת החקירה לפרשיית הצוללות ועל אף החרפת העימות עם נתניהו – כחול לבן, אשר יורדת למספר מנדטים חד ספרתי וזוכה ל-9 מנדטים בסך הכל. יש לציין כי בסקר הקודם זכתה ל-11 מנדטים.

המפלגות החרדיות – ש"ס ויהדות התורה זוכות כל אחת ל-8 מנדטים, כך גם מפלגת ישראל ביתנו בראשות ליברמן. מפלגת מרצ זוכה על פי תוצאות הסקר ל-6 מנדטים. באשר לרשימות שצפויות להיוותר מתחת לאחוז החסימה – העבודה בראשות עמיר פרץ, הבית היהודי בראשות רפי פרץ, דרך ארץ של הנדל והאוזר וגשר של אורלי לוי-אבקסיס – היו זוכות כולן ל-0 מנדטים, אם היו מתקיימות בחירות היום.

שחקנים חדשים במגרש – האם הם ישנו את התוצאות?

בסקר נשאלו המשיבים למי היו מצביעים אם היו מתווספות שתי רשימות חדשות – האחת בהובלת ראש העיר תל אביב, רון חולדאי, והשנייה בהובלת יו"ר ועדת הקורונה בכנסת, חה"כ יפעת שאשא ביטון. במצב שכזה, מפלגת הליכוד מאבדת שני מנדטים ויורדת ל-28 מנדטים, כך גם ימינה שיורדת ל-18 מנדטים. מפלגת יש עתיד-תלם יורדת ל-15, כחול לבן יורדת ל-7.

חולדאי צפוי לזכות, על פי הסקר, ב-7 מנדטים, שאשא-ביטון צפויה לזכות ב-5 מנדטים, ואילו מרצ מתקרבת להתנדנד על אחוז החסימה, ובקושי עוברת את רף ארבעת המנדטים.

השפעת הקורונה על מפת המנדטים

בתחילת הקיץ, הסקרים העניקו לנתניהו 40 מנדטים ולבנט 7 בלבד. עם עליית התחלואה עלתה האהדה לבנט – שעלה ל-15 ול-23, בעוד נתניהו צלל ל-32 ול-26 מנדטים בהתאמה. התפנית מתרחשת כאשר הסגר השני מתחיל לתת את פירותיו, ששיאו בסקר שפורסם היום, בו הפער ביניהם שב לכדי 10 מנדטים. דבר נוסף שמתבהר בעקבות הסקר הוא השפעתו של סגר אפשרי שלישי: אם זה יקרה, צפויה סגירה של הפער.

לכאורה, עבור גנץ התוצאות אמורות לגרום לו לתת לנתניהו עוד זמן כדי לשפר את מצבו. אך מקורבים לו מתעקשים – לא מתקיים משא ומתן עם נתניהו, אנו בדרך לבחירות חדשות.

על פי התוצאות הללו – גוש הימין-חרדים עומד על 66 מנדטים, גוש השמאל-מרכז עומד על 46, וישראל ביתנו מפרידה ביניהם עם 8 מנדטים. אך בשל התמוססות הגושים הקלאסיים, ייתכן כי חלוקה זו כבר לא רלוונטית, ויש להציג את הגושים כמחנה נתניהו ומחנה אנטי-נתניהו. על פי חלוקה זו, מחנה ביבי מונה 46 מנדטים, מחנה אנטי-ביבי זוכה ל-54 מנדטים, ובנט מפריד ביניהם עם 20 מנדטים.

על פי סקרי חדשות 12 בחודשים האחרונים, עדיין לא קמה אפשרות ריאלית להקמת ממשלה בהובלת בנט הנשענת רק על גנץ, לפיד וליברמן. עם זאת, חיבור ארבע המפלגות נגד הליכוד ישמש את בנט במשא ומתן הקואליציוני: עם שלושה מנדטים הוא סחט את תיק הביטחון, עם עשרים הוא יצליח לסחוט הרבה יותר.