מתקרבים לרגע האמת: על אף שההסכם הקואליציוני בין כחול לבן לליכוד כבר נחתם, ממשלת ישראל ה-35 עדיין אינה עובדה מוגמרת. במהלך השבוע ייערכו בבג"ץ הדיונים בסוגיות כהונת ראש הממשלה תחת כתב אישום ובנושא הסיכומים בין נתניהו לגנץ. בינתיים, ביום חמישי יסתיים פרק הזמן של נתניהו להרכבת הממשלה, ובסוף השבוע ככל הנראה נדע: האם תוקם לבסוף ממשלה או שישראל דוהרת לבחירות רביעיות, בעיצומו של משבר הקורונה?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

בתחילת השבוע בג"ץ יקבל החלטות: ביום ראשון יתקיים הדיון באשר לאפשרות שנתניהו יכהן תחת כתב אישום וביום שני – הדיון על ההסכם הקואליציוני בין ראש הממשלה לבני גנץ, שכלל כמה סעיפים שנויים במחלוקת שהובילו לעתירות נגדו. על פי הסיכומים בין הצדדים, התערבות בג"ץ תוביל מיידית לפתיחתה של מערכת בחירות רביעית.

ביום רביעי, מרכז הכובד עובר למשכן הכנסת – שם צפויה השלמת פרטי החקיקה הדרושים לטובת קיומו של הסכם נתניהו-גנץ בקריאה שנייה ושלישית. במסגרת השינויים: עיגון הרוטציה בחקיקה ומתן המעמד החדש ל"ראש הממשלה החלופי".

לפי החוק, בג"ץ לא יוכל להתערב בסוגיית הח (צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות)
הכרעות גורליות בדרך לממשלה - או לבחירות. בית המשפט העליון | צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות

ביום חמישי מסתיימים 21 הימים האחרונים שבהם ניתן להקים ממשלה. רק אם נתניהו יצליח לגבש 61 חתימות סביב מועמדותו ולהגישן לנשיא ריבלין – הוא יקבל שבועיים נוספים למשימה.  במידה ולא יעשה זאת, הכנסת תתפזר אוטמטית, והמשמעות: בחירות רביעיות.

במידה ובג"ץ יחליט להתערב באחת מהסוגיות שעל שולחנו, הוא יוכל לעשות זאת מיד לאחר הדיונים או רק אחרי השלמת החקיקה. זה אומר שבכל רגע בימים אלה נתניהו יוכל להיתלות בפסיקות בג"ץ כדי לפוצץ את הסיכומים עם גנץ. בליכוד כבר הודיעו שכל התערבות בהסכם הקואליציוני היא עילה ברורה לבחירות, וגם התעקשו שהדבר יופיע רשמית כסעיף בהסכם.