פרופסור עמירם גולדבלום, מרצה לכימיה באוניברסיטה העברית, עורר היום (שלישי) סערה לאחר שפירסם פוסט בפייסבוק בו קרא לפלסטינים "להקים מיליציות חמושות שיגנו על הכפרים והעיירות שלהם מול המתנחבלים". פייסבוק הסירה את הפוסט כעבור שעות ספורות, אולם רבים כבר מחו נגד דבריו של המרצה. בשיחה עם חדשות 12, חזר בו מההצעה שיהיו חמושות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"הצעתי שהם צריכים להקים קבוצות של פלסטינים, כמו שאנחנו הקמנו את 'השומר' ואת הארגונים ששמרו על הישובים שלנו נגד התקפות של ערבים בתקופת הקמת היישוב", הסביר בשיחה עם אפליקציית חדשות 12. "זכותם להקים צוותים שיסתובבו ויגנו על הישובים שלהם – אין להם מי שעושה את זה".

"המתנחלים הם טרוריסטים בהגדרה"

"'מתנחבלים' זה ביטוי שכולם כותבים היום", הוסיף המרצה. "אני לא מדבר על החרדים שגרים בביתר עילית ומודיעין עילית, אלא על המאסה, בעיקר של הסרוגים, שנמצאים בלב המדינה הפלסטינית ותומכים באופן קבוע בכל פעילות טרוריסטית של האנשים שלהם. 'מתנחבלים' זה לא מחבלים".

כך צמחו העשבים השוטים שקוראים לחורבן המדינה (צילום: חדשות 2)
"טרוריסטים בהגדרה" (אילוסטרציה) | צילום: חדשות 2

"ההתנחלות כולה היא התנחלות טרור, המתנחלים הם טרוריסטים בהגדרה", הבהיר גולדבלום. "ההגדרה העיקרית היא שכל פעולה שהיא איום מתמשך על קבוצת אנשים או אנשים בודדים היא פעולת טרור. לא צריך נשק בשביל טרור: למשל, לבנות בית באמצע חברון בסביבה שמנקים אותה מערבים זה גם פעולת טרור".

עם זאת, גולדבלום מודה שהוא לא שלם עם כל הדברים שכתב. "אם הייתי כותב את זה שוב, הייתי כותב בלי המילה 'חמושות' - זה סובב את הראש לכל כך הרבה אנשים", אמר. "אני בהחלט בעד שהפלסטינים יתחילו לדאוג ולהגן על עצמם, כיום הם לא יכולים לעשות את זה".

אם תרצו: "אמירותיו עלולות להביא לאלימות"

מירי סרבנוגור וניסי מזרחי, רכזי תא "אם תרצו" באוניברסיטה העברית שהגישו נגד פרופ' גולדבלום תלונה במשטרה, מסרו בתגובה כי: "אמירותיו של גולדבלום מסוכנות מאוד. כאשר מרצה מסית בצורה כזו, הדבר עלול להביא לאלימות לא רק ביהודה ושומרון אלא גם בתוך הקמפוסים עצמם. בכל שבוע כמעט מרצה זה יורה חיצים נגד מדינת ישראל וחייליה. אוניברסיטה היא מקום לחופש ביטוי, חופש אקדמי ביקורת ומחקר, אך אין מקום במוסד אקדמי למרצה שקורא להקים כוח מזוין שיפעל נגד אזרחים. אנו קוראים לראשי האוניברסיטה לפעול בנושא לאלתר לפני שהמילים יהפכו למעשים".

באוניברסיטה העברית בחרו שלא להגיב לדברים.