סקרים שליליים, עימות מול ממשל ביידן והמשך המחאה הציבורית הם רק חלק מהסוגיות בערימה שעל שולחנה של הקואליציה. על אותו שולחן מונח גם לוח שנה, עם תאריך אחד שמסומן באדום - החמישה-עשר ביוני, המועד שבו תיקבע הרשימה שממנה תורכב הועדה למינוי שופטים. בינתיים לא חלה התקדמות במגעים בבית הנשיא, לרבות לא בסוגיה המשמעותית של הוועדה - וככל הנראה, בעוד שבועיים נראה שההרכב יהיה זהה למה שהיה נהוג בשנים קודמות.

תוצאה זו תצטרף לשורה של ניסיונות מדיניות וחקיקה שמנסים חברי הקואליציה לקדם בשבועות האחרונים, רק כדי לחזור בהם בשל לחץ ציבורי ובין-לאומי. אם כבר בזירה שמחוץ לישראל, לא היה אחד השבוע שלא חשב על ספר מתח שקרא או על סרט ביון שבו צפה לאחר ששמע על התאונה המסתורית באיטליה.

ישראלי, איש מוסד, נהרג יחד עם שלושה סוכני מודיעין איטלקיים בהתהפכות סירה באגם מאג'ורה שבצפון ארץ המגף. פרטיו האישיים ומיקום מנוחתו נאסרו בפרסום, והאירוע הוגדר כתאונה, אולם שמועות רבות נפוצו על מה שקרה בלב האגם - כולל רמיזות למעורבות איראנית ואף עלילה על מעקב אחר אוליגרכים רוסיים. על אף שבארץ הכחישו ונמנעו ממסירת פרטים, כנראה שלא שמענו את הסוף.

וגם - מצעד הדגלים שאירע לפני מספר שבועות, אומנם עבר ללא אירועים חריגים, אך עבור תושבי מזרח ירושלים הפלסטינים - מדובר ביום בשנה שבו לא שולחים ילדים לבית הספר, נועלים את הדלתות ונמנעים מלצאת לרחוב. לפחות ככה זה היה עבור סולימאן מסוודה, כתב התחום המדיני-פוליטי של תאגיד השידור כאן חדשות, שגדל ברובע המוסלמי, וכיום מסקר את האירוע מנקודת מבט חדשותית ישראלית. מסוודה משתף את יונית לוי וג'ונתן פרידלנד על האופן שבו הגיע למקום תעסוקתו, כולל למידת עברית בגיל 21 ובתגובות שהוא מקבל מימנים קיצוניים - ומאחיו הפלסטינים. וגם - איך לדעתו יתבשלו המגעים מול סעודיה, מה הסיכוי שהרפורמה תעבור במתכונתה הנוכחית, ולמה ערביי ישראל לא יוצאים להצביע בכמויות גדולות יותר?