יותר משנה לאחר הפלישה הרוסית לשכנתה, הלחימה באוקראינה נמשכת במספר חזיתות. צבאו של זלנסקי אמנם הצליח להשיב את השליטה במרבית האזורים, אולם הרוסים ממשיכים במערכה לכיבוש ערים מרכזיות. השבוע פוצצו כוחותיו של פוטין סכר מרכזי באוקראינה, מה שהוביל לנזק רב.

עם זאת, התפיסה של האוקראינים נותרה אופטימית, כשאל המדינה ממשיך להגיע ציוד מהמערב ובפרט מארצות הברית. בראיון ליונית לוי וג'ונתן פרידלנד, העיתונאית זוכת פרס הפוליצר אן אפלבאום נותנת את נקודת מבטה על השינוי המוחלט בדינמיקה האירופית, וההפתעה האוקראינית מהתמיכה הגדולה של ממשל ביידן. אפלבאום גם מספרת מה לדעתה ישראל יכולה ללמוד מפולין על שקיעתה של הדמוקרטיה, ולמה הרפורמה המשפטית מסמלת פגיעה בהעברת שלטון מסודרת.

וגם - שיתוף פעולה יוצא דופן נרשם השבוע בין הארגונים היהודיים-אמריקניים לבין הישראלים המתגוררים בניו יורק, במסגרת צעדת התמיכה השנתית בישראל שבה החגיגה וההפגנה מוזגו לאחד. מי שהושפעו מהמחאה היו השרים שבחרו להגיע לעיר לכבוד האירוע - והיו מי שהתקשו להסתיר את חוסר שביעות הרצון, בהם יו"ר ועדת החוקה שמחה רוטמן שחטף מגפון ממפגינה בתחילת השבוע והשר עמיחי שיקלי שנתפס מבצע תנועה לא נאותה במיוחד לעבר המוחים. גם בקרב מי שנשארו בארץ, היו כמה פליטות פה לא מוצלחות במיוחד - בהן ההתבטאות של שר החוץ, אלי כהן, נגד סגנית נשיא ארה"ב, ואמירות עבר של יועצו החדש של נתניהו.

ישראל עמדה השבוע למבחן בעוד אירוע, הפעם ביטחוני, לאחר שחייל מצרי הרג בשבת שלושה לוחמים בגבול. בממשלה מיהרו לקרוא שלא לתת לאירוע לפגוע בשיתוף הפעולה בין ירושלים וקהיר, ובמקביל בצה"ל נאלצו לחקור את המחדלים שהובילו לירי. סביב הפיגוע עלה גם דיון בנושא השירות המשותף, כשבערוץ 14 אמרו כי הצבת חייל וחיילת יחדיו בעמדת שמירה הוא צעד לא אחראי שמסכן אותם.