זה קרה בסוף חודש יולי, מעבר לים, בארה"ב הרחוקה. אחרי הליך פונדקאות ארוך, הראל סקעת ובן זוגו עידן רול קיבלו את בתם השנייה בטולסה שבאוקלהומה, אחות קטנה לארי בן השנתיים. "היה מאתגר מאוד - בשבילנו, להפוך למשפחה של ארבעה, זה היה כמעט בלתי אפשרי", שיתף רול וסקעת סיפר: "היה גם משהו בטאצ'דאון של המטוס על האדמה של מדינת ישראל שלרגע גורם לך לשכוח את כל מה שהיה". במשך שנה ליווינו אותם במסע להביא לארי אחות.

כדי להבין את המסע המאתגר והמרגש שסקעת ורול עברו השנה צריך לחזור קצת אחורה. אלה היו ימי הגל השלישי של הקורונה, עוד דיברנו במונחים של סגרים וקפסולות, כשהשניים הפתיעו את המשפחה והחברים והודיעו: תתכוננו, בעוד שלושה ימים יש חתונה. "יש התרגשות, אנחנו קצת מופתעים", הודו האחים של עידן. "חשבנו שיום יבוא והם יתחתנו. חשבנו שזה יקרה מתישהו, רק בתנאים שלהם".

הראל סקעת ועידן רול עם בנם ארי ובתם איסלה (צילום: חדשות 12)
הראל סקעת ועידן רול עם בנם ארי ובתם איסלה | צילום: חדשות 12

חופה אין כאן, בטח לא רב, הם הרי לא יכולים להתחתן בישראל - אבל בחתונה הזאת מה שהכי חשוב זו בכלל עוצמת ה-WiFi. הם כנראה לא היו בוחרים לעשות את הטקס הזה בזום, אבל לא הייתה להם ברירה. זה לא רק כי השמיים נסגרו בקורונה - הייתה עוד סיבה. אפילו בפורום המצומצם שהוזמן לחתונה לא כולם ידעו שבאותם רגעים ממש בטולסה שבארה"ב כבר יש פונדקאית בהיריון ולפי החוקים החדשים של מדינת אוקלהומה, כדי להשלים את ההליך הם חייבים להיות נשואים.

"אני כמובן ניסיתי לבטל את זה, ניסיתי שלא נצטרך להתחתן", הודה סקעת. "אם נודה על האמת, אני חושב שפיתחנו איזה אנטי לזה בגלל שזה אסור פה. אסור פה? מי בכלל רוצה, מה אכפת לי. אני בא מבית מזרחי שחלמו בו על חתונה של אלף איש, עדיין חולמים". רול, לעומת זאת, בא מרקע שונה: "אני בא מבית אשכנזי שאם אפשר לא להתחתן ואם מתחתנים אז אם אפשר שזה יהיה 20 איש בבית".

האירוע מתקיים בפורום משפחתי מצומצם ואת הטבעות מגיש לסקעת ורול בנם הקטן ארי. המחתן הוא פקיד ממדינת יוטה. "אני באמת מסיר את הכובע בפני מי ששכנע אותנו לעשות את הדבר הזה ואני מודה שזה היה אחד הרגעים המרגשים, המדהימים, המחברים והרוחניים שעברתי בחיי", אמר סקעת. "הרגשתי שזה רק אני, עידן וארי".

השניים נושאים דברים שכתבו זה לזה ומחליפים את טבעות החתן והחתן. "אהוב שלי, איזה כיף שאנחנו מציינים עשור ראשון יחד", פנה רול לסקעת. "אני אסיר תודה שמצאתי שותף לחיים שהוא גם החבר הכי טוב שלי. אני אוהב אותך". סקעת, בתורו, אמר: "אני מודה לאלוהים עלייך, אני אוהב אותך מלך עם תלתלי זהב ומבטיח לך שאם זה מה שהיה בעשור הראשון - תתכונן".

"לפעמים זה יושב עליי ומתסכל מאוד"

לאורך תקופת ההיריון הם נפגשים כולם לבדיקת אולטרסאונד בשלט רחוק. כשסוד ההיריון כבר בחוץ, אפשר להציג את הילדה שבדרך. כבר 31 שבועות שהפונדקאית אמנדה נושאת אותה ברחמה ובין השלושה התפתחה חברות מיוחדת - ואפשר להבין. היא גם זו שנשאה את ההיריון של ארי לפני חמש שנים.

הראל סקעת, עידן רול ובנם ארי (צילום: חדשות 12)
סקעת, רול ובנם ארי | צילום: חדשות 12

מה אתם עונים למתנגדים לפונדקאות?

רול: "אני מציע לאנשים לשמוע טיפה על הסיפור שלנו ועל הקשר שלנו עם הפונדקאית, ולהבין שיש פה מישהי שעושה משהו שממלא אותה באושר ובשליחות. יש פה את הדודה מאמריקה שנמצאת איתנו בקשר כבר חמש שנים".

סקעת: "אנשים חושבים שיש את הרגע הזה שהתינוק נלקח מאימא שלו, זה לא נכון".

רול: "אתם יודעים כמה פעמים צריך להסביר שזו לא הביצית של הפונדקאית? יש תורמת ביצית".

הילדים צריכים לעבור גיור?

רול: "ארי עבר גיור רפורמי והוא נחשב יהודי. אם הוא יילך מחר לרבנות להתחתן כדת משה וישראל, אז כנראה שלא יכירו ביהדותו".

הראל סקעת ועידן רול עם בנם ארי  (צילום: חדשות 12)
סקעת, רול ובנם ארי | צילום: חדשות 12

גם לילדה תעשו גיור רפורמי?

סקעת: "לא. אנחנו היינו צריכים לטבול את הילד שלנו במקווה שישה ימים אחרי שנולד וזה הביא אותנו לטיפול נמרץ והילד כמעט הלך".

כמה זה עולה?

רול: "יותר מחצי מיליון, בקלות יותר מחצי מיליון. בסביבות 600 אלף".

בזמן הצילומים הם עוד לא העלו בדעתם שבקרוב מאוד תיפתח בפניהם האפשרות לעבור הליך פונדקאות בארץ וכמו רבים אחרים, הם כבר הכניסו את היד עמוק לכיס ושילמו את המחיר. "אני מודה שזה לפעמים יושב עליי ומתסכל אותי מאוד", שיתף סקעת. "כשאני רואה פה בשכונה נשים בהיריון מטיילות עם הגברים שלהן, שמגיעות ישר מבית החולים הביתה ושהמשפחה מסביבן".

"בשבועות האחרונים אני פשוט פורץ בבכי", הודה. "אני כנראה פשוט מתרגש מאוד. זה לא צריך להיות ככה. מבחינתי, אגב, אם יאשרו את זה בארץ - אנחנו נכנסים באותו הרגע להיריון של תאומים. אני רציני לחלוטין. אני מקווה שלפחות כשזה ישודר תהיה ממשלה בישראל".

אימו של סקעת, אהובה, מתקשה להסתיר את ההתרגשות - אך גם את הכאב: "אני כואבת את המרחק, שאנחנו לא שותפים להיריון, שזה לא נראה, שזה לא קרוב אלינו. ומה עם כל החבר'ה שאין להם עזרה כספית? שלא יכולים לאפשר לעצמם?".

"זה אבסורד וזה ישתנה"

זו הייתה שנה סוערת ולא רק בגלל ההיריון, החתונה והקורונה. אחרי ארבע מערכות בחירות, סוף סוף קמה ממשלה בישראל. עידן, שעד אז היה רק חבר כנסת, מונה להיות סגן שר החוץ - מי שבין היתר, ובאופן אירוני, צריך לשווק את ישראל הנאורה לשאר מדינות העולם.

הראל סקעת (צילום: חדשות 12)
"זה לא צריך להיות ככה". סקעת | צילום: חדשות 12

בפגישה עם יו"ר מפלגתו, ראש הממשלה החליפי ושר החוץ יאיר לפיד, רול מקבל תדרוך על הנושאים הבוערים. "ישראל לא סיפרה את הסיפור שלה בעשור האחרון בשום צורה שהיא", הודה לפיד ופנה לסגנו בחיוך. "אני כבר לא אבין טיקטוק, אתה כן. אתה צעיר, אתה מחובר ואתה אחראי על זה. אם לא תצליח, אגב, אני אאשים אותך ואגיד שהייתי ממש בסדר".

את חוסר השוויון שעימו מתמודדים רול ואחרים נחוש לפיד לשנות: "זה שהוא כאדם, כאזרח, כבעל לא יכול להתחתן ולהביא את ילדיו פה זה אבסורד ואנחנו ניאבק עד שזה ישתנה. בסוף, אם אתה רוצה לשנות את העולם זה אירוע קשה. זה אמור להיות קשה. אבל זה לא אומר שאנחנו נרתעים".

27 שעות בחדר הלידה

שלושה ימים לפני הטיסה שלהם לארה"ב, בג"ץ עשה את מה שהמדינה לא הצליחה או לא רצתה לעשות במשך שנים וקבע כי בתוך שישה חודשים יש לאפשר גם לזוגות גברים להביא ילדים בפונדקאות בישראל. אבל לרול וסקעת זה כבר היה מאוחר מדי.

יאיר לפיד ועידן רול (צילום: חדשות 12)
שר החוץ יאיר לפיד וסגנו עידן רול | צילום: חדשות 12

אהובה, אימו של סקעת, שיתפה: "יש משהו סמלי בכך שבג"ץ החליט על העניין של הפונדקאות בארץ ובדיוק אנחנו נוסעים". בנה דווקא הטיל ספקות: "השאלה אם יצליחו ליישם דבר כזה, אני בזמן האחרון שומע הרבה סיבות למה יתקעו את זה ועכשיו כמה שנים יצטרכו לחכות".

כשנשאל אם הוא מרגיש שזו תהיה הפעם האחרונה שבה הם יביאו ילד בפונדקאות בחו"ל, סקעת השיב: "אני בעיקר מרגיש שיש תקווה. עד שדברים לא קורים ועד שאין קול של ילד שנולד פה, אני לא פותח שמפניות. אבל אותתו לנו מלמעלה, מהמדינה, שאנחנו שווים". רול, מצידו, הבטיח: "הכול הולך לעבוד מצוין".

אחרי 32 שעות בדרכים הם סוף סוף הגיעו לטולסה, אוקלהומה, לבית ששכרו מראש. ארבעה ימים אחר כך הטלפון צלצל והם מיהרו לבית החולים. "הבנו שזה הולך לקרות עוד שנייה. יש כבר ירידת מים, יש צירים חזקים ואז נכנסו לחדר הלידה", תיאר רול וסקעת המשיך: "אבל אז הבנו שזה לא הולך לקרות כל כך מהר. מפה לשם חיכינו 27 שעות בחדר הלידה עם פונדקאית אחת אמיצה וגיבורה שסובלת בלי אפידורל. רקדנו, שמחנו וניסינו להרים לה את מצב הרוח. אני הייתי מאוד הורמונלי, הלידה הזאת הייתה לי מאוד הורמונלית. הגוף שלך לא יודע מה לעשות מרוב התרגשות ומרוב אושר".

הראל סקעת ועידן רול בלידת בתם (צילום: חדשות 12)
הראל סקעת ועידן רול בלידת בתם | צילום: חדשות 12

על איסלה, השם שנבחר לצאצאית החדשה לבית משפחת סקעת-רול, השניים לא הפסיקו לקבל תגובות. "איסלה זה אי בספרדית", הסביר סקעת. "איסלה מוחרס זה המקום שאני ועידן הכי אוהבים בעולם, ס.א.ל. זה צירוף אותיות חזק מאוד של שמירה והדרכה בקבלה ויה זה אלוהים".

עכשיו, כשהם כבר חודשיים בארץ, הם לאט-לאט מתרגלים לחיים כהורים לשניים. אחרי עשור יחד, אפשר להגיד שהם סימנו וי כמעט על כל היעדים - חוץ מאחד. אחרי יותר מעשור בקריירה, וכשהוא בן 40, הראל יכבוש השבוע עוד פסגה כשיעלה בפעם הראשונה על הבמה בקיסריה. להופעה יגיעו כמובן עידן וארי. איסלה כנראה תראה את אבא על הבמה רק כשתגדל קצת. "התחלנו את השנה הזאת כשעידן הוא חבר כנסת מן המניין ואני זמר מובטל", אמר סקעת. "אנחנו מסיימים את זה נשואים עם סגן שר החוץ, שני ילדים בבית וסיבוב הופעות ענק".

כשיש להם בבית שני פעוטות, הם לא לגמרי משוכנעים שיביאו עוד תאומים בישראל - אולי רק כאלה שנרדמים בלילה. "דברים גדולים באמת לא באים בקלות", סיכם רול. "אני חושב שנתחיל לראות פה המון משפחות גאות ברחבי הארץ".