אם בעבר חששנו מחדירה של וירוס בלתי רצוי למחשב, היום פריצה לטלפון החכם צריכה להדאיג אותנו הרבה יותר. תחום אבטחת המידע בסלולר הפך בשנים האחרונות למוקד עניין עולמי וקשה להאמין עד כמה פשוט לפרוץ את מכשיר הטלפון האישי של כל אחד מאיתנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

כמעט כל אפליקציה חשופה לתקיפה בה הקורבן משתף פעולה עם התוקף באמצעות הורדת תכנים או יישומים לא מזוהים. פירצה נוספת לתקיפה היא רשת אלחוטית ציבורית, אליה רבים מתחברים בבתי קפה או באזורי בילוי.

"מה שקורה לעתים רבות, הוא מצב שבו אפליקציה משדרת את המידע באמצעות התשתית של האינטרנט האלחוטי בצורה שגלויה לכולם", מספר חיליק טמיר, מדען ראשי בחברת AppSec. "ההמלצה היא להשתמש ברשת הסלולארית ולא ברשת שלא מכירים ולא סומכים עליה".

כיצד ניתן למזער את הסיכון להתקפה?

ראשית חשוב להגדיר את הטלפון כך שאת הורדת היישומים למכשיר יהיה ניתן לבצע רק דרך החנויות הרשמיות של החברות המייצרות את המכשירים ולא דרך גורמים בלתי מאובטחים. שנית, כאשר מתחברים לרשת אלחוטית לא מוכרת, לא להיכנס לאפליקציות פיננסיות או כאלה החושפות פרטים אישיים. לבסוף, חשוב לעדכן את כל אפליקציות המכשיר בתדירות גבוהה זאת משום שהעדכונים לרוב מכילים הגנות בפני פריצה.

בשבוע הבא יתקיים לראשונה כנס סייבר-טק הבין לאומי בתל אביב, וכשהנזק לחברה ממתקפת סייבר סלולארית אחת עלול להגיע ליותר משני מיליון דולרים, הביקוש לטכנולוגיות אבטחה עולה.

אז רגע לפני שאתם שוב פותחים את האפליקציה של הבנק נסו לחשוב פעמיים ולהיות יותר זהירים. כך תוכל להימנע מצירוף של שותפים שקטים ולא רצויים לחשבון הבנק האישי שלכם.