אילוסטרציה (צילום: אילוסטרציה)
זהירות, אינטרנט | צילום: אילוסטרציה

האינטרנט הוא סכנה קיומית לחברה האנושית? אם אתם קוראים את הכתבה הזו, כנראה שלא תסכימו עם חוקרת המוח הבריטית סוזן גרינפילד, שנחשבת לאחת המדעניות המומחיות בתחומה בעולם.

"הבעיה הזו חמורה כמו בעיית האקלים, עצם הקיום שלנו כאן עומד בסכנה", מזהירה גרינפילד בעקבות שיחות שערכה עם הורים רבים, המספרים על העובדה שהשימוש הגובר בטכנולוגיה גורם לילדים לניכור, מתחים ובדידות. "עדיין לא מצאתי הורה שאמר - אני מרוצה שהילד שלי מבלה זמן רב מול המחשב", היא אומרת.

עדיין לא מאוחר?

למרות התחזית הקודרת לגבי עתיד האנושות, גרינפילד עדיין מצליחה למצוא דברים חיוביים בהתפתחות הטכנולוגית. "יש דברים טובים שנולדו מהשימוש באמצעים טכנולוגים חדישים", אמרה, "הטכנולוגיה משפרת את מנת המשכל, את הזיכרון ואת עיבוד המידע". למרות דבריה, היא מיהרה להדגיש כי "למרות הדברים הטובים, אנחנו צריכים לדעת מהו גובה המחיר אותו אנחנו משלמים כחברה".

על אף דבריה הקשים על החברה המודרנית, גרינפילד לא מאבדת תקווה ומציעה פתרונות יצירתיים: "במקום ללכת מתוך שינה לתהום, אנחנו צריכים להיות אדוני הטכנולוגיה ולשלוט בה - ולא שהיא תשלוט בנו. תצאו מהבית, תגשימו דברים ותעשו דברים מרגשים", סיכמה.