אדוארד סנודן חולל השבוע סערה גדולה, כשגילה לעולם עד כמה רחוק הלך ממשל אובמה בהאזנות ומעקבים למיליוני אנשים ברחבי העולם ובארצות הברית. אבל אנחנו כנראה עוד נתגעגע לימים האלה, כי כבר עכשיו הטכנולוגיה מאפשרת הצצה אלת תוך הנפש שלנו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בקצב הזה, לא רחוק היום שבו ממשלות, מערכות ביטחוניות וגופים כלכליים יוכלו לעקוב אחר הכוונות והמחשבות הכי כמוסות שלנו. מתברר, שלא מעט מהפיתוחים האלה קורים ממש כאן בישראל.

ככל הנראה עוד נתגעגע לימים בהם עוקבים אחרינו במיילים ובסלולר. המוחות הישראלים, ולא רק הם, כבר עובדים על הדבר הבא - טכנולוגיות חדשות בתחום זיהוי קול, פנים וטמפרטורת גוף ינסו לחדור הישר למחשבות, לרצונות ולכוונות שלנו.

הסוף לתכנית ההאזנות קרוב? (צילום: חדשות 2)
"האינטואיציה כוללת הרבה אינפורמציה" | צילום: חדשות 2

"האינטונציה של האדם כוללת הרבה מאוד אינפורמציה", מסביר יורם לבנון, המדען הראשי של חברת "ביונד ורבל", "אם הוא עייף או שמח, איך הוא מקבל את ההחלטות שלו, ואיך הוא מתייחס לנושאים עליהם הוא מדבר".

פיתוחים רבים נעשים בישראל (צילום: חדשות 2)
פיתוחים רבים נעשים בישראל | צילום: חדשות 2

טכנולוגיות הקול שמנתחות את תוכן השיחה שלנו, לא משמשות רק מערכות ביטחוניות שמנסות למנוע פיגועי טרור. "מדובר בטכנולוגיות זמינות שנמצאות בהרבה מאוד גופים מסחריים ולא רק בגופים ממשלתיים", אומר ינון לנדברג, מנכל חברת "אינפינטי אוגמנטד ריאליטי", "כשאת מתקשרת לאחד ממוקדי המכירות והשירות, המערכות יודעות לזהות לפי הקול שלך עד כמה את עצבנית".