האוקיינוסים ברחבי העולם הם אולי רבים ועמוקים, אבל לפי ספירה שארכה לא פחות מעשור של בעלי החיים הימיים, חיי הים הם כל כך מקושרים ביניהם, עד שנראה שהעולם הימי הולך ומתכווץ. מאמץ בינלאומי ליצור "מפקד אוכלוסין" של החיים הימיים הושלם היום ולפיו מספר הזנים הימיים עלה ל-201,206.

לפני עשור, השאלה של כמה זנים חיים אי שם בים נותרה ללא מענה. היא גם הובילה לוויכוחים רבים בין המדענים השונים. זנים מסוימים נספרו פעמים רבות ללא סיבה, כך אמר לסוכנות הידיעות איי.פי ג'סי אוסובל, מקרן אלפרד סלואן, מייסד המחקר, שכלל 2,700 מדענים.
במהלך הפרויקט, בשווי 650 מיליון דולרים, למדו המדענים יותר מסתם ספירה של הזנים הקיימים. "זה נתן תחושה של עד כמה החיים מחוברים ממקום אחד לשני, ממין אחד לשני", הוסיף אוסובל.

דיונון ענק וחסילון קטנטנן

קחו לדוגמא את היצור המוזר, שמעט דומה לחסילון ועונה לשם Ceratonotus steiningeri. יש לו מספר קוצים וצבתות והוא נראה די מאיים - אם הוא לא היה באורך אינץ' חלקי מאתיים. עד לפני חמש שנים, לא ידעו על קיומו של בעל החיים.

ואז, מול חופי האוקיינוס האטלנטי באפריקה, כחלק מ"מפקד האוכלוסין הימי", הוא נמצא בעומק של יותר משלושה מיילים מתחת לפני הים. הוא היה אחד מ-800 מינים שנמצאו באותה נסיעת מחקר. המדענים נדהמו לגלות שהיצור הקטנטן נמצא גם 8,000 מיילים משם - במרכז האוקיינוס השקט.

עוד יצור שהתגלה לאחרונה הוא מעין דיונון גדול, שאותר בעומק של כמעט קילומטר. לדיונון, שאורכו לא פוחת מ-7 מטרים, יש סנפירים גדולים עם זרועות וכיפופים שדומים למרפקים. המדענים ידעו על קיומו אך הוא נחשף במלוא תפארתו רק במהלך המחקר.

אבל העבודה עוד לפנינו: לפי הערכת המדענים, אי שם במרחבי הים קיימים עוד לא פחות מ-750 אלף מינים שטרם התגלו.

רוצים לקבל עדכונים נוספים בנושא? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק