הוועדה לתכנון ובנייה במחוז ירושלים מקדמת בניית מגדל יוקרה בגובה 40 קומות, סמוך לבית העלמין הצבאי בהר הרצל ולמוזיאון יד ושם. מאחורי התוכנית עומד האדריכל אדריאן סמית', שמוכר בזכות עבודתו על גורד השחקים הגבוה בעולם, בורג' ח'ליפה בדובאי. יותר מ-200 תושבי ירושלים כבר הגישו התנגדות לתכנית, לפחות עשרה מתוכם אלו בני משפחות שכולות שיקיריהם קבורים בהר הרצל.
סיגלית בצלאלי, אימא של סגן הילה בצלאלי ז"ל, היא אחת המתנגדות לתכנית. בשיחה עם N12 היא מספרת: "הבת שלי נהרגה באסון בהר הרצל, זה מקום אזרחי המקודש לנו כעם. לא ייתכן שיהפכו את הר הרצל לאזור מתועש, זה לא מכובד ולא מכבד את הנופלים. כאשר בחרו להביא את עצמותיו של הרצל לישראל בחרו במכוון את ההר שהוא הנקודה הגבוהה ביותר, להקים מעליו מגדלים מפלצתיים זה פשוט זלזול".
לדברי המתנגדים, יש לשקול מחדש את קידום התכנית בשל אירועי שבעה באוקטובר: "במיוחד בימים אלו כשאנחנו במלחמה כל כך כואבת ובכל יום קוברים את ילדינו שמקריבים את חייהם עבורנו - ראוי שניתן להם את הכבוד שהם ראויים לו", אומרת אימא של הילה בצלאלי ז"ל. "בהר הרצל הייתה רשלנות קשה שבגללה הבת שלי נהרגה. הדבר הכי נורא יהיה לקלקל את האזור שהוא הקדוש לנו ביותר".
והיא מוסיפה: "כשאני רואה תמונות של התכנון הצפוי ברור שזה נטע זר בנוף הירושלמי. מוזיאון 'יד ושם' ובית עלמין 'הר-הרצל' אלו מקומות קדושים לנו כעם. אני חושבת שצריך להתנגד בתוקף ולפקוח את העיניים של מי שעומד מאחורי התכנית, זה מכעיס ברמות שקשה לתאר".
על פי ההדמיות, במגדל שצפוי לקום יהיה בית מלון מתחת למפלס הרחוב, מרכז אומנות צמוד, גישה מהירה לתחנת הרכבת הקלה - וגם ירידה לכיוון יער ירושלים. לפני אישור התוכנית, נפסלו חלופות בנייה שכללו הקמת שני בניינים רבי-קומות צמודים, במקום בניין אחד.
אסף אשרי, אחיינו של טוראי שלום אייזלמן אשרי שנפל בתאונת אימונים וקבור בהר-הרצל, מתאר את התנגדותו: "המחשבה שהנוף מהר-הרצל ויד ושם יהיה מגדל רב-קומות מגלומני מזעזעת אותי. אנחנו נמצאים בתקופה שבה בית העלמין הצבאי עובד שעות נוספות, בתור בן למשפחה שכולה וחייל מילואים בעצמי, נכנסתי לאזכרות רבות בהר-הרצל שדורשות בידוק בטחוני. למגדל גבוה שצופה על חלקת גדולי האומה ויד ושם יהיו השלכות הרסניות כמו פגיעה בריאה הירוקה של יער ירושלים והיווצרות עומסי תנועה אדירים. זה לא נתפס בעיניי".
בין המתנגדים נמנה גם יוסי חביליו, סגן ראש העיר ירושלים ומועמד מטעם "האיחוד הירושלמי" לראשות העיר: "לעיתים נדמה שאין גבול שלא ייחצה בירושלים והפעם נחצה גבול הבושה", הוא מאשים. "אנחנו בתקופה רגישה של מלחמה, בימי אבל וחורבן, בהם אנו קוברים את מי שמגינים בגופם על מדינת ישראל. בימים אלה, צריך לשמור מכל משמר על הערכים הלאומיים שלנו, ועל רגשותיהן של המשפחות השכולות. מקומם לראות שבמקום זה, מוסדות התכנון מאשרים תוכנית מופרכת, מנותקת ומקוממת על הר הרצל, ובונים גורד שחקים מנקר עיניים: בורג' חליפה על קודש הקודשים הישראלי, הר הזיכרון הלאומי. אנחנו דורשים לעצור את קידום הפרויקט המגלומני והמיותר שמנותק מהאופי הירושלמי ומקו הרקיע של הבירה".
תגובת עיריית ירושלים: "מדובר בתוכנית פורצת דרך ובעלת עיצוב אדריכלי ייחודי, ההולם את מיקומו המשמעותי. התכנית כוללת שטחי ציבור נרחבים, טיילת עם עמדת תצפית לנוף עוצר נשימה, בית קפה ואף בית מלון. הפרויקט יושב בציר הרכבת הקלה, בסמוך לחניון 'חנה וסע' והשירותיות התחבורתית אליו וממנו היא ברמה גבוהה ביותר. החלופה שנדחתה הציעה שני מגדלים של כ-30 קומות כל אחד, ללא תצפית ועם שטחים ציבוריים מופחתים. התוכנית הופקדה להתנגדויות והתשובות להתנגדויות, ככל שיוגשו, יידונו במסגרת הדיונים".
מהוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ירושלים נמסר: "מדובר בתוכנית המצויה בשלב ההתנגדויות ולכן לא נוכל להתייחס. כמקובל בהליך התכנון, ההתנגדות תשמע, תדון, ותתקבל לגביה החלטה במסגרת הוועדה".