הפגנות סוערות על רקע המשבר הכלכלי באירופה (צילום: רויטרס)
מהומות נגד הקיצוצים, בחודש שעבר | צילום: רויטרס

!עסקת החלפת האג"ח ביוון יוצאת לדרך, במה שנראה כהסדר החוב הגדול בהיסטוריה: יוון הודיעה הבוקר רשמית כי 85.8% ממחזיקי האג"ח הפרטיים הסכימו להשתתף בעסקת החלפת האג"ח, וכי היא הולכת להסדר כפוי על כלל הנושים הפרטיים.

עסקת החלפת האג"ח היוותה תנאי מקדים של האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית לצורך קבלת חבילת החילוץ. המשמעות היא שיוון, הסובלת מחובות של 350 מיליארד אירו ויחס חוב-תוצר של 160%, צלחה את המבחן שהציבה אירופה בפניה ונמנעה מפשיטת רגל.

עוד מדווחת יוון כי תיאלץ להפעיל את הכללים להסדר כפוי. למרות ההצלחה והעמידה בתנאי המינימאלי, רף ה-90% לא נחצה ולכן יוון נאלצת להביא להסדר כפוי שיחייב את כל בעלי האג"ח הפרטיים להשתתף בהסדר האג"ח. שיעור ההשתתפות אחרי הפעלת כללי הסדר כפוי - 95.7% מהנושים הפרטיים.

"אני מביע הערכתי לכל הנושים הפרטיים שתמכו בתוכנית והיו מוכנים להקריב למען העם היווני בהסדר החוב ההיסטורי הזה", כך אמר שר האוצר היווני, אונגלוס וניזלוס. "יוון נמצאת במוקד משבר החוב באירופה כבר השנה השלישית. מטרת ההסדר היא להפחית את החוב לסקטור הפרטי ב-53.5%", אמר.

"תספורת" בהיקף 260 מיליארד אירו

על פי התנאים המקדימים, יוון הייתה חייבת לקבל הסכמה של 75% מהנושים לפחות כדי להבטיח את חבילת החילוץ בגובה 130 מיליארד אירו ולהימנע מהכרזה על חדלות פירעון.

על פי תוכנית החלפת האג"ח, הממשלה היוונית תחליף את האיגרות הקיימות של נושיה באיגרות חדשות לתקופות זמן ארוכות יותר, כאשר במקביל המשקיעים יאלצו לספוג "תספורת" נומינלית בהיקף כולל של 260 מיליארד אירו.

תוכנית החלפת האג"ח נועדה למעשה לכווץ את החוב העצום של יוון לרמה של 120.5% מהתוצר עד שנת 2020.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק