דוחות חדשים מגלים את השפעת העלייה המתמשכת במחירי הדיור על גיל הקונים: הגיל הממוצע לרכישת דירה ממוצעת עלה והוא עומד כעת על 37 שנים, ובמקביל - הזוגות הצעירים מסתמכים יותר ויותר על החסכונות של ההורים שלהם כדי לקנות דירה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הילדים לא היו מגיעים לדירה ללא סיוע. אני בפנסיה ואני צריך להמשיך לעבוד כי בלי סיוע הם לא היו מצליחים", אומר מ', ישראלי שסייע לילדיו לרכוש דירה. מאיפה מגיע הכסף לדירה? 65% מגיע מהמשכנתא, ההון העצמי עומד על 10-20% בממוצע, והסיוע מההורים מוסיף עוד 10-15% מהכסף הדרוש לרכישת הדירה הראשונה.

מחיר ממוצע של דירה עומד על 1.54 מיליון שקלים. רוני כהן, מנכ"ל אלדר, תיאר את הדירות שרוב הזוגות הצעירים רוכשים: "הצעירים מתרחקים היום מאזור המרכז, ורוכשים דירות שעולות 1.2 מיליון שקלים בממוצע. ההורים עדיין יכולים לעזור לרכוש דירות מחוץ לתל אביב. אם הדירות יתייקרו עוד - קשה לדעת מה יקרה".

תהליך גיוס הכסף הוא ארוך ומתיש - בממוצע שלוש שנים מהביקור הראשון בדירה המיועדת ועד לרכישת הדירה. יובל עטיה, מנכ"ל מבנים ונתיבים, אומר כי בפרויקטים של זוגות צעירים רואים קושי גדול יותר לגייס את הכסף הדרוש לדירה. השיאנית: ראשון לציון, שם לוקח לא פחות מ-50 חודשים (יותר מארבע שנים) לרכוש דירה. עטיה מוסיף כי מספר הפרויקטים משפיע על זמן הרכישה, שכן במקומות עם היצע גדול זמן ההתלבטות ארוך יותר.