איום אמיתי או טקטיקת מו"מ? נתניהו (צילום: רויטרס)
נתניהו. מתנגד למהלך | צילום: רויטרס

היום צפויה הממשלה להכריע בשאלה אם לקבל את ערעורו של שר האוצר יובל שטייניץ המתנגד להעלאת שכר המינימום במשק. שטייניץ טוען כי אם תאושר ההצעה, עלותה למשק תהיה גבוהה ותגרום לגל פיטורים.

במשרדו של שר האוצר יפעלו היום במרץ כדי לשכנע חברי כנסת נוספים לצאת נגד המהלך. העברת ההחלטה צפויה להיתקל בקשיים שכן בממשלה מסתמן רוב להצעה כאשר במפלגות ישראל ביתנו וש"ס נוטים לתמוך ביוזמתו של פרץ, שנשמע אופטימי לגבי הסיכויים שהעלאת שכר המינימום תאושר: "שאלת השכר היא שאלה כלכלית-חברתית חשובה ביותר, בייחוד בשל הנתונים המצביעים על מיליון עובדים הנמצאים מתחת לקו העוני".

ראש הממשלה וה-OECD נגד ההצעה

לפני כחודש אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעתו של ח"כ עמיר פרץ, לפיה שכר המינימום יעלה בהדרגה לכדי 4,600 שקלים. מי שהביע אז את התנגדותו היה ראש הממשלה בנימין נתניהו. לדברי מקורביו העלאת שכר המינימום בזמן של טלטלה כה גדולה בשווקים מסוכנת, וצריך להיזהר מאקט פופוליסטי, שבסופו של דבר יפגע בחלשים.

ארגון ה- OECD אליו הצטרפה ישראל דווקא קובע כי שכר המינימום בישראל הוא בין הגבוהים בעולם וממליץ להפחיתו בהדרגה. בנק ישראל גם כן מסתייג מהאפשרות להעלות את שכר המינימום וממליץ להרחיב את תוכנית מס הכנסה שלילי לכל הארץ כפתרון למצוקת העוני והאבטלה.