אחרי שבימים האחרונים איימו ראשי ההסתדרות להשבית את המשק, כל עוד לא תמולא דרישתם להעלאת שכרם של העובדים במגזר הציבורי, חתמו הבוקר ראשי האוצר וההסתדרות על הסכם שכר חדש.

עובדי המגזר הציבורי, לפי ההסכם, ייהנו החל מהחודש הבא בעלייה הדרגתית בשכרם, שתסתכם בחודש ינואר 2013 ב-6.25%.

איך נפרסת העלייה בשכר?

תוספת השכר תינתן מינואר 2009 עד סוף יוני 2012, דהיינו כ-1.78% לשנה. התוספות ישולמו ב-3 מועדים: במשכורת ינואר הקרוב (2.25%), במשכורת ינואר 2012 (השלמה ל-4.25%) ובמשכורת ינואר 2013 (השלמה ל-6.25%). בתמורה יזכה משרד האוצר לשקט תעשייתי מצד העובדים עד תום 2012, קרי עד תום התקציב הדו-שנתי.

במסגרת ההסכם, יקבל כל עובד במגזר הציבורי מענק חד-פעמי של 2,000 שקל כבר במשכורת נובמבר (כלומר המענק ישולם בחודש הבא).

יש הטבות מיוחדת לחלק מהעובדים?

במסגרת המדיניות של עידוד תעסוקת נשים בכלל וצעירות בפרט, יקבלו אימהות מענק של 300 שקל לחודש לילד ראשון עד גיל 5 ו-200 שקל נוספים לחודש לילד שני עד אותו הגיל.

האם ההסכם משפיע על הפנסיה של עובדי המגזר הציבורי?

הטבות נוספות שיקבלו העובדים קשורות לרכיב החיסכון לפנסיה: ההפרשות לפנסיה יגדלו ב-2%, כלומר מ-17.5% ל-19.5%. ההגדלה תבוצע בשלבים, כאשר בינואר 2011 יגדלו הפרשות העובד לפנסיה ב-0.5% והפרשות המעביד ב-0.5% נוספים, ובינואר 2013 יגדילו העובדים את ההפרשות לפנסיה ב-0.5% נוספים וכן המעביד יגדיל את ההפרשה ב-0.5% נוספים.

כמו כן תורחב האפשרות של העובדים לפדות ימי מחלה בעת פרישה.

מי נכלל בהסכם?

במסגרת ההסכם, ייהנו העובדים בגופים הבאים מתוספת שכר: עובדי משרדי הממשלה, בנק ישראל, חברת החשמל ומקורות, עובדי מגן דוד אדום, עובדי התעשיות הביטחוניות, עובדי רשות הנמלים בחיפה ובאשדוד, עובדי רשות שדות התעופה, עובדי מס הכנסה המכס והמע"מ, הביטוח הלאומי, קק"ל, הסוכנות היהודית והמועצות הדתיות. כל הגופים הללו היו אמורים להשתתף בשביתה שנמנעה.

מי שיזכו לתוספת בשכרם החל מחודש ינואר הקרוב, אלו חברי הכנסת והשרים - שאפילו לא היו צריכים לצאת למאבק בנושא. שכרם של השרים יעלה בשלושה אחוזים, ויעמוד על 40,720 שקלים. שכרם של חברי הכנסת יעודכן אף הוא, ויעמוד על 34,460 ש"ח לחודש. ההסברים לעלייה בשכרם של נבחרי הציבור: עלייתו של מדד המחירים לצרכן וסיומה של תקופת הקיצוץ עליה הוכרז לפני יותר משנה.

ומה אמרו ראשי המו"מ לאחר החתימה?

שר האוצר, יובל שטייניץ, סיכם: "הוכחנו בהסכם שהושג כי דרך של הידברות ואמון הדדי היא הדרך הטובה ביותר להוביל את המשק הישראלי בתקופה זו ובכלל. השגנו הסכם שהוא טוב גם למשק הישראלי וגם לעובדי המגזר הציבורי הכולל פיצוי הוגן על השחיקה האינפלציונית ויש בהסכם גם אלמנטים של תגמול שוויוני יותר ומוכוון לאוכלוסייה ייעודית, בעיקר אמהות עובדות".

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר כי "מדובר באחת הפעמים הבודדות בה הושג הסכם שכר ללא צורך אפילו ביום שביתה אחד. השגנו הסכם טוב לעובדים שיש בו בשורה לחלקים במגזר הציבורי שדרשו טיפול נפרד".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק