עליית מחירי הנדל"ן בישראל לצד תחבורה ציבורית לא מספקת מביאה לתוצאה מעניינת: מבדיקה של שינויי האוכלוסייה בערים עולה כי בעוד הערים הגדולות והפריפריה נמצאות בקיפאון, הגידול הבולט ביותר נמצא בשוליו של מרכז הארץ, בסמוך לגדרה ולחדרה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הציבור הישראלי אמנם מאותת על רצונו להישאר באזור המרכז, שם נמצאים מקומות העבודה, אך כשמחירי הדיור בגוש דן אסטרונומיים והפריפריה הרחוקה היא עדיין לא אופציה מבחינה תחבורתית, יותר ויותר אנשים מתיישבים על סף גבולות מחוז המרכז.

במקום הראשון בגידול האוכלוסייה ניצבת בית שמש, שם צמחה האוכלוסייה ב- 16.5% מאז 2008 - בעיקר בגלל ריבוי טבעי. בעיר ישנה קהילה חרדית גדולה, ובה הגידול הטבעי הוא גדול במיוחד.

במקום השני נמצאת המושבה גדרה שבדרום השפלה. מ- 2008 גדלה האוכלוסייה ביישוב בכמעט 15%, וזאת למרות שאין בה תחנת רכבת והגעה ממנה לתל אביב ברכב בשעות הבוקר לוקחת לא מעט זמן, דלק ועצבים על הכביש.

ירושלים ותל אביב שומרות על קיפאון יחסי

מודיעין, הנמצאת בין ירושלים ותל אביב, רושמת גידול אוכלוסייה של 14%. אחריה בדירוג נמצאת נס ציונה עם גידול של 13%. העיר ממוקמת בין ראשון לציון ורחובות ובמשך השנים ישבה בצילן של שתי הערים הגדולות, אך רושמת גידול משמעותי בשנים האחרונות.

בגן יבנה שבמישור החוף הדרומי, סמוך לאשדוד, גדלה האוכלוסייה ב- 12.5%,זאת בזמן שבתקופה הזאת הממוצע הארצי של גידול האוכלוסייה הוא 6%. גידול נרשם גם באזור הצפוני של מחוז המרכז: מאז 2008 גדלה האוכלוסייה בפרדס חנה כרכור ובזיכרון יעקב ב-11.5%. בהוד השרון גדלה האוכלוסייה ביותר משמונה אחוזים.

היכן נרשמה ירידה בשנים האחרונות? בנשר הסמוכה לחיפה נרשמה הגירה שלילית של כ- 1.5% ובת ים, שדווקא צמודה לתל אביב, רשמה הגירה שלילית של כחצי אחוז. ירושלים הבירה והעיר הגדולה בישראל, אמנם רשמה הגירה חיובית של כ- 5.5%, אך מדובר בפחות מהגידול הארצי הממוצע. בתל אביב מאז 2008 צמחה האוכלוסייה ב- 2.5%, פחות מהגידול הממוצע הארצי.