ריאנאייר יגיעו לנתב"ג? אילוסטרציה (צילום: חדשות 2)
ריאנאייר יגיעו לנתב"ג? אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

חברת הלואו קוסט הגדולה באירופה, ריאנאייר, רואה את ישראל כאחת משתי מדינות אליהן היא שואפת להתרחב בשנים הקרובות, לצד טורקיה. מאז חתימת הסכם שמיים פתוחים המדינה מנסה למשוך את החברה האירית לטוס לישראל, עד כה ללא הצלחה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בראיון שניתן לעיתון האינדיפנדנט האירי, אומר סמנכ"ל החברה מייקל קאולי "אנשים בבריטניה ובאירלנד טסים בכל שנה יותר מכל האירופאים. אם נשכפל את ההצלחה שלנו למדינות כמו יוון או איטליה ההצלחה תהיה מאסיבית. תמיד טענתי שאפשר להטיס 150 מיליון נוסעים בשנה תוך שימוש בנמלי התעופה אליהם אנו טסים כבר היום. ישראל וטורקיה יספקו לנו טווח מספק לגידול בעתיד".

קאולי הוסיף כי עד 2030 הוא צופה שהחברה תגדיל את הצי שלה ל-600 מטוסים והיא תטיס 150 מיליון נוסעים. לדבריו, ההזמנה האחרונה של החברה - 150 מטוסים חדשים מבואינג - היא הזמנה "מאוד צנועה". להשוואה, לאל-על יש 40 מטוסים.

ריאנאייר: כרטיסים במחיר אפסי - ותלונות על איכות השירות

חברת ריאנאייר טסה במדינות האיחוד האירופי ומרוקו, והיא מציעה מחירים שיכולים להיות נמוכים יותר ממחיר מקביל של נסיעה באוטובוס - טיסה בחברה יכולה להימכר גם בחמישה אירו בלבד. עם זאת, היא מתחה את המונח של טיסה מוזלת לגבולות חדשים, כשבמטוסיה דבר לא ניתן בחינם זולת מושב לא מסומן, הקנסות שהיא מטילה על משקל עודף במטען או שינוי במועד הטיסה אסטרונומיים ותלונות על השירות שהיא מעניקה מתפרסמות חדשות לבקרים בעיתונות האירופית.

עם חתימת הסכם שמיים פתוחים עם האיחוד האירופי, לריאנאייר ניתנה האפשרות לטוס לישראל מכל אחת ממדינות האיחוד ולא רק מאירלנד. עם זאת, החברה לא פתחה קו לישראל בעיקר מאחר ואחת מהדרכים שלה להוריד את המחיר הוא לטוס לנמלי תעופה משניים, ובארץ אין נמל תעופה משני לנתב"ג. מחלוקות נוספות שמונעות את כניסתה לשוק הן על גובה האגרות שהיא תשלם בארץ ועל משך השהייה של מטוסיה על הקרקע.