גל מחאות חברתיות, שביתת רופאים שעומדת על סף סיום והסלמה בביטחון, כל אלו לא מפריעים לשר האוצר יובל שטייניץ לשמור על איפוק. בראיון לשש עם עודד בן עמי הדגיש היום שר האוצר כי חשוב לשמור על מסגרת התקציב "כדי לא להגיע למפולת כמו שניתן לראות כיום באירופה".

"לממשלה יש אחריות על כלכלת ישראל", אמר שטייניץ ביחס לקריאתה של דפני ליף, ממובילי מחאת הדיור, למנואל טרכטנברג להתפטר. הוא אף לא נשאר חייב: "אני מציע לגברת דפני ליף ללמוד. יש לה עוד הרבה עד שתגיע לרמת המקצועיות של מנואל טרכטנברג".

"כשראיתי את ההודעה שיש לפרוץ את מסגרת התקציב כדי להוריד את יוקר המחיה, הבנתי שאנשים שלא מוטלת על כתפיהם האחריות יכולים להגיד מה שהם רוצים", אמר שטייניץ. "יש הרבה בעיות ונשתדל לפתור חלק מהן, אבל לא נגיע למצב של אירופה, לקריסה כלכלית", הוסיף. "זו המשמעות של פריצת תקציב - הורדת דירוג אשראי, אבטלה גואה וקיצוצים בשירותים החברתיים".

באשר לטענת נציגי המחאה כי ניתן להסיט תקציבים לטובת השירותים החברתיים, כמו למשל במקרה של קיצוץ בתקציב הביטחון ובתקציב האברכים, אמר שטייניץ כי הדבר אפשרי, במגבלות מסוימות. "צריך לבצע שינוי בתוספת שניתנה לתקציב הביטחון בשנתיים האחרונות, אך לא בבסיס", אמר.

"הרופאים קיבלו את מה שמגיע להם"

במהלך הראיון התייחס שר האוצר כי למתווה ההסכם המסתמן עם הרופאים. "עלות ההסכם תגיע ל-2.5 מיליארד שקלים בפריסה של תשע שנים", אמר וטען כי מדובר ב"הסכם טוב ששומר על מסגרת השכר". "שכר הבסיס של הרופאים יעלה ב-3% לשנה, שזה שקול שאר הסכמי השכר במשק", הוסיף.

"הרופאים קיבלו את מה שמגיע להם - כמו שאר המשק. במקרה שלהם מדובר בתוספת ארוכת טווח", אמר שר האוצר. "אנחנו מוכנים לתת תוספת מיוחדת כדי שמערכת הבריאות תקבל כמה דברים לטובת אזרחי ישראל, כמו תוספת תקנים בפריפריה, חיזוק הרפואה בנגב ובגליל וסיוע למקצועות במצוקה", הוסיף.

בנוסף, התייחס שטייניץ גם לאחד הנושאים שהיו במחלוקת הגדולה ביותר בין הממשלה לרופאים - שעון הנוכחות. "ניתנה לרופאים תוספת בגין החתמת שעון נוכחות, שזה דבר חשוב מאוד", אמר שר האוצר, והתייחס גם למתמחים: "מוסיפים אלף תקנים כדי להפחית את עומס התורנויות. זה טוב לרפואה הישראלית".

"יחסינו עם מצרים וטורקיה - חשובים"

שר האוצר התייחס גם להסלמה הביטחונית בדרום וליחסים המתערערים עם מצרים וטורקיה. "אנחנו בונים את הגדר בדרום בקצב נמרץ וראש הממשלה לקח את זה כפרויקט אישי שלו", סיפר שר האוצר. "הגדר מפריעה לחדירת טרוריסטים ולהגירה בלתי חוקית והיה צריך לעשות את זה כבר שנים", הוסיף. "בנושא הטרור, היום ברור לחמאס ולארגוני הטרור בעזה שאם ייצא פיגוע, אם הוא בגזרה אחרת, הם ישלמו את המחיר", טען שר האוצר.

"מתחתי בעבר ביקורת לגבי מצרים בשני נושאים - ההסתה במערכת החינוך והברחות הנשק. תבעתי שיופעל לחץ כדי להפסיק את זה", אמר שטייניץ, אך סייג את דבריו: "מצרים כרגע בתקופה עדינה ורגישה מאוד ואני חושב שאנחנו צריכים לעשות מאמץ ככל האפשרי כדי לשמור על היחסים הללו. הם בעלי חשיבות אסטרטגית.

בנוגע לטורקיה, אמר שטייניץ: "ראוי לשמור על היחסים עם המדינה, אך מבלי לוותר על העקרונות שלנו".