הציבור בישראל מחזיק כיום במזומן 74 מיליארד שקלים, כחצי מיליארד שטרות. הכסף הזה עובר מיד ליד, חלקו בעסקאות רגילות ביומיום בארנקים שלנו, אבל ברשות המיסים הבינו שגם חלק ניכר מהם משמש לתשלום שחור - העלמת מס בהיקף שמוערך ב-30 מיליארד שקל בשנה - ובדיוק את זה הם מנסים לשנות.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

מ-1 בינואר תצטרכו לחשוב פעמיים לפני שתשתמשו במזומן בהיקף גדול. על פי החוק החדש, אסור יהיה לשלם יותר מ-11 אלף שקלים במזומן בעסקה מול עסק, ויותר מ-50 אלף שקלים בעסקה בין אנשים פרטיים. כלומר, תוכלו אם תרצו לקנות רכב יד שניה מאדם פרטי ב-40 אלף שקל במזומן. אם תרצו לקנות את אותו רכב מסוכנות, רק חלק קטן מהעסקה יוכל להיות במזומן.

מעל לסכום המגבלה מותר יהיה לשלם רק בצ'ק, בהעברה בנקאית או בכרטיס אשראי ובדביט. נוסף על המגבלה על שימוש במזומן, החוק קובע גם מגבלה על שימוש בצ'קים. אסור יהיה לתת או לקבל "צ'ק פתוח" לעסק בכלל, ואם מדובר באדם פרטי - מותר יהיה לתת צ'ק פתוח רק עד 5,000 שקלים.

מי שיעבור על החוק, צפוי לקנסות בהתאם לסכום העסקה ולהליך פלילי ממש אם ינסו לפצל עסקה. בתשעת החודשים הקרובים, כתקופת מעבר, יינתנו אזהרות בלבד. הבעיה בחוק היא לאנשים שחשבון הבנק שלהם מוגבל וחייבים להתנהל במזומן כמו פושטי רגל - ובעיקר לא ברור איך רשות המסים תאכוף את ההגבלות, ועד כמה כל האיסורים ישנו בפועל את איך שכולנו משלמים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו