ארכיון (צילום: דוברות אגד)
בדרך לשביתה? אגד | צילום: דוברות אגד
חשש לשביתה בחודש הקרוב בתחבורה הציבורית: ההסתדרות הכריזה היום (רביעי) על סכסוך עבודה ב"אגד", לאחר שלטענתה החברה מתכננת להלין את שכר העובדים באופן גורף, לאור כוונת המדינה להפסיק את מתן הסובסידיות הממשלתיות לחברה, מה שלטענתם יפגע בשכרם.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

איגוד עובדי התחבורה בראשות אבי אדרי, הכריז על הסכסוך מתוך מה שהגדירו כ"חשש ממשי לפגיעה באיתנותה הפיננסית של אגד לנוכח הודעתה על סירוב המדינה לחתום על הסכם המימון". באיגוד ציינו כי בשל סירוב המדינה, "אגד" הצהירה על כוונתה לבצע הלנת שכר באופן גורף של שכר העובדים החל מחודש נובמבר 2016.

בהסתדרות ציינו כי נציגות עובדי אגד דורשת לנהל מו"מ להסדרת הנושא, אשר יש לו השלכות קשות על כלל העובדים. משמעות הכרזת הסכסוך היא שבמצב שבו הנושא לא ייפתר, יוכלו העובדים לפתוח בעיצומים.  

"פקידי המדינה פועלים באופן חסר אחריות העשוי למוטט את 'אגד', וכך גם יביאו לפגיעה באינטרס הציבורי הכולל", אמר יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. "תופעת ייבוש השירותים הציבוריים על ידי הפקידות הגיעה עכשיו ל'אגד', שעובדיה ונהגיה נותנים שירות אחראי ומסור עשרות שנים. זהו מעמד הביניים שמדרדרים אותו מטה. במקום להשקיע בענף התחבורה הציבורית, מנסים להפוך אותם לדגם נוסף של עובדי קבלן".

אין תמונה
הפסקת עשר

דובר אגד רון רטנר אמר בתגובה לפרסום החשש משביתה: "באגד מצטערים מאוד על כך שהגענו למשבר כה חריף עם העובדים ועם המדינה. מזה שנה וחצי שאגד מנהל משא ומתן מול משרדי התחבורה והאוצר לחידוש הסכם התשומות עם הממשלה, לאחר שההסכם הקודם הסתיים לפני כתשעה חודשים. לצערנו אין התקדמות במגעים לחידוש ההסכם מזה זמן רב".

"במצב זה ברור שאין ביכולתנו לחתום על הסכם קיבוצי חדש עם ציבור הנהגים ולהבטיח את זכויותיהם וזכויות החברים, ללא הסכם ארוך טווח עם הממשלה", הוסיף רטנר. "אנחנו מקווים שהמדינה תתעשת ותגיע להבנות עם אגד לטובת תחבורה ציבורית בטוחה, יעילה והוגנת בישראל".

בחודש ינואר האחרון הוכרז גם כן סכסוך עבודה בין ההסתדרות ונהגי "אגד" לבין המדינה על רקע שכרם של הנהגים. שכר הנהגים עמד אז על 32-33 שקלים בשעה. משמעות הדבר היא כי שכרם נשחק. למרות זאת, לטענת ההסתדרות, ההנהלה סירבה לעדכן את שכר הנהגים ונוקטת בצעדים חד-צדדיים "שפוגעים בזכויותיהם החוקיות של העובדים". בתגובה לכך הם הודיעו על השבתת קווי האוטובוס בכל הארץ.

לאחר כשבוע של מתיחות ומשא ומתן אינטנסיבי בין הצדדים, הגיעו ההסתדרות והאוצר להבנות. במסגרת ההבנות, יעודכן שכר הנהגים וכעת יעמוד על 39 שקלים לשעה. כמו כן, סוכם כי ההנהלה והעובדים ישתפו פעולה במטרה לשמור על תנאי העסקה הוגנים.