מיכאל גולן, בעלי "גולן טלקום"
קיבלו הקלות למרות שהפרו חוזה? | צילום:

פחות מחודש לאחר ההודעה על מכירתה של גולן טלקום לחברת סלקום, עולה חשד להתנהלות בעייתית של משרד התקשורת סביב שורה של הפרות שביצעה לכאורה החברה. בעקבות פנייה של מספר חברות, בהן חברת פרטנר, למבקר המדינה, פתח המבקר בבדיקה מקיפה של הנושא.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במכתב ששיגרה למבקר המדינה, יוסף שפירא, על רקע הליכי אישור עסקת מכירת גולן טלקום לסלקום, טענה פרטנר כי משרד התקשורת אינו מחיל את כללי הרגולציה הנוקשים הקיימים בשוק התקשורת על גולן, כששאר חברות הסלולר קורסות תחת נטל הרגולציה. מנכ"ל פרטנר, איציק בנבנישתי, אף היה צפוי להיפגש עם שפירא במשרדי המבקר היום (ראשון) על מנת לקדם את הבדיקה.

ההפרות לכאורה שיוחסו לגולן טלקום חמורות ביותר, ורובן בוצעו לכאורה מיום הקמת החברה והמשיכו ביתר שאת בעיקר בשנה וחצי האחרונות, כשגולן למעשה פירק את הרשת שלו בניגוד גמור להוראות רישיונו. בין השאר, הפרות בולטות נוספות שלא נאכפו על ידי משרד התקשורת נוגעות לכך שהחברה הפעילה קנסות יציאה, גבתה תשלום מראש מהלקוחות והערימה קשיים גדולים על לקוחות שרצו להתקשר לחו"ל שלא דרכה.

סביב רוב ההפרות של גולן התקיימו שיחות עם ראשי החברה, ומשרד התקשורת חזר והדגיש בפני מיכאל גולן, בעל השליטה ומנכ"ל החברה, שהוא מפר את הרישיון שלו. למרות ההפרות ובשל העובדה שהמשרד לא רצה לעכב אותו, ניתן לומר כי הוא זכה ליחס מקל וההפרות לכאורה נמשכו.

ממשרד מבקר המדינה נמסר בתגובה: "משרד מבקר המדינה אכן מתכנן בדיקה ראשונית (סקר בלשוננו) במשרד התקשורת שתבדוק את התנהלותו כרגולטור של שוק הטלפוניה בכלל והטלפונים הסלולריים בפרט. כמקובל בעבודת משרד מבקר המדינה, בעקבות ממצאי הבדיקה הראשונית יוחלט לגבי המשך הביקורת בנושא זה. אכן הגיעה למשרד מבקר המדינה תלונה לגבי התנהלות משרד התקשורת כרגולטור בתחום הטלפונים הסלולריים. בהמשך לתלונות ולקראת ביצוע הביקורת ייפגש מבקר המדינה עם גורמים שונים בשוק הסלולר".