הציבור רוצה פתרון ליוקר המחייה (צילום: חדשות 2)
ירידות מחירים בספטמבר | צילום: חדשות 2

מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר הפתיע וירד בשיעור של 0.3%. כך עולה מנתונים שפרסמה היום (רביעי) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. המדד של חודש אוגוסט הפתיע וירד בשיעור של 0.1%.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

ירידות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הפירות הטריים (ב 10.9%- ), התרבות והבידור (ב 1.3%- ), ההנעלה ( (ב 1.1%- ), המזון (ב 1.0%- ), שונות (ב- 0.5%) והתחבורה (ב-0.3%-).

עליות מחירים נרשמו במיוחד בסעיפים הבאים: הירקות הטריים (ב-% 1.6) ושירותי החינוך (ב- 1.2%).

בשנים עשר החודשים האחרונים (ספטמבר 2014 לעומת ספטמבר 2013 ), המדד הכללי ירד ב- 0.3%, המדד ללא דיור ירד ב-1.2% כאשר המדד ללא ירקות ופירות ירד ב 0.4% והמדד ללא אנרגיה ירד ב-0.1%.

עוד עולה מהנתונים כי מדד שירותי דיור בבעלות הדיירים ירד ב-0.1%; לעומתו מדד שכר דירה עלה ב-0.2%.

יש לציין כי מאז חודש יולי הדולר טיפס ביותר מ-8% מול השקל לשיא שלא נראה מאז מרס 2013. בחודשים האחרונים נרשמה האטה ביצוא ותחזיות הצמיחה מאכזבות. לכן, גורמים כלכליים אלו מעבירים את הכדור לידיים של בנק ישראל ומעלים את השאלה האם הוא יישר קו עם הבנקים המרכזיים בעולם ויוריד את הריבית לרמה אפסית.

רמז לכוונותיה של נגידת הבנק ד"ר קרנית פלוג היה ניתן לקבל לפני מספר ימים. בראיון שערכה ב"רויטרס TV", פלוג התבטאה בנוגע לאפשרות להורדה נוספת בשיעור הריבית, או לשימוש בכלים בלתי קונבנציונליים אחרים, במטרה להעלות את האינפלציה בחזרה אל טווח היעד.

בתשובה לשאלה האם ריבית הבנק, העומדת כיום על 0.25%, יכולה לרדת לאפס, השיבה פלוג: "כפי שראינו במדינות אחרות, הניסיון מורה ששיעורי הריבית יכולים להוסיף לרדת, וישנם כלים אחרים שבהם בנקים מרכזיים השתמשו, ברגע שמגיעים לתחום האפס, כך שישנם לא מעט כלי מדיניות בארגז הכלים".