דיור - ההוצאה המרכזית של משקי הבית (צילום: radub85, 123RF)
האוצר: המס על הדירה ה-3 יושפע משוויה | צילום: radub85, 123RF

האם התכנית הזו תבלום את בניית הדירות להשקעה? משרד האוצר שינה היום (רביעי) את הצעתו להטלת מס על בעלי שלוש דירות ומעלה. על פי ההצעה החדשה, המס יחושב על פי ערך הדירה, מתוך כוונה שהמשקיעים בפריפריה ייפגעו פחות. גם לאחר שינוי זה, ההערכה היא כי ההצעה לא תעבור בכנסת.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הצעת משרד האוצר להטלת מס על בעלי 3 דירות ומעלה הייתה עתידה להיכנס לתוקפה בתחילת שנת 2017, במסגרת חוק ההסדרים שיוגש בשבוע הבא לאישור הממשלה יחד עם תקציב המדינה לשנפיים הבאות.

על פי הערכות האוצר, המס החדש נוגע לכ-50 אלף איש בישראל המחזיקים בכ-180 אלף דירות. לפי ההצעה, המס לא יוטל על שתי הדירות הראשונות אך על כל דירה נוספת יוטל מס בגובה 1% משוויה של הדירה עד לתקרה של 1,500 שקל לחודש.

בתיקון שהוגש נקבע כי שווי הדירה למ"ר הוא שייקבע את גובה המס. השמאי הממשלתי ייקבע את ערך הדירה, על בסיס נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ולפי האזור הגיאוגרפי שבו נמצאת הדירה.

בעל הדירות יהיה רשאי לבחור את הדירות שעליהן ישלם את המס - ואם לא ייעשה כן תבחר המדינה להטיל את המס על הדירות הזולות יותר שבבעלותו. כבעלים של דירה ייחשב כל מי שמחזיק בשליש או יותר מזכויות הבעלות בדירה כאשר בני זוג ייחשבו לבעלים אחד - אלא אם הם חיים בנפרד.

ההצעה מעוררת התנגדות רבה המתבססת על שני טיעונים עיקריים. לדברי המתנגדים, קיים אי שוויון בין דירות קטנות וזולות לדירות גדולות ויקרות, בנוסף לחשש שבעלי הדירות יעלו את דמי השכירות שהם גובים בגובה שיעור המס.