ענבל אור (צילום: חדשות ערוץ 2)
ענבל אור ממשיכה להיאבק בביהמ"ש | צילום: חדשות ערוץ 2

בבית המשפט המחוזי בתל אביב החל היום (ראשון) הדיון בעניין פירוק חברת "אור סיטי נדל"ן" של היזמית ענבל אור. ענבל אור, שממשיכה להיאבק באפשרות לפירוק החברה, הגישה לבית המשפט בקשה להארכת הקפאת ההליכים ב-45 יום נוספים. כמו כן ביקשה היזמית מבית המשפט למנות נאמן אחר, במקום עו"ד איתן ארז שהמליץ בדוח לשלוח את החברה לפירוק.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בדיון בבית המשפט אמר הנאמן הנוכחי עו"ד איתן ארז כי אין כסף לממן את המשך ההקפאה. "אני מאמין שאם בית המשפט היה יודע שאין כספים לתקופת ההקפאה, הוא היה נותן צו לפירוק זמני באותו היום. בינתיים נוצרו חובות נוספים לבעלת השליטה", הוסיף עו"ד ארז. "אני מבקש לעבור פרויקט פרויקט ולהראות שאין רכוש, פשוט כלום. יש מקבץ חוזים שכולם או שהופרו או שנשלחה לגביהם הודעת ביטול. אין נכס אחד שאפשר לעשות איתו משהו".

ארז טען בפני בית המשפט כי אור נהגה לשתמש בכספי החברה להוצאות פרטיות. כך למשל שילמה 430 אלף שקלים דמי שכירות מקופת החברה לפנטהאוז שהתגוררה בו. "כל המצב הזה צריך להפסיק. כל הכסף נכנס לסיר אחד גדול שממנו יצאו כספים גם להוצאות אישיות", אמר.

חובות של מיליונים וצ'קים שחוזרים (צילום: פלאש 90)
חובות של מיליונים וצ'קים שחוזרים | צילום: פלאש 90


עו"ד פינס, המייצג את בנק מזרחי טפחות לו חייבת החברה 16.7 מיליון שקלים, אמר לבית המשפט כי הבחהר פעלה בשיטת פירמידה קלאסית. "בשיטת פעולה כזאת לא יכולה להיות הקפאת הליכים, לא יכולה להיות הבראה, זה פשוט בלתי אפשרי", אמר עו"ד פינס. "הבנק לא יממן את הדרישה לשלם את הליך הקפאת הליכים כיוון שאין תועלת. זו גם עזות מצח לאחר הטענות שנשמעו כלפיו לבקש מהבנק לממן את ההקפאה הזאת".

ההמלצה חד משמעית: לבטל את הקפאת ההליכים

בשבוע שעבר פרסם ארז דוח ובו המלצתו, לבטל את הקפאת ההליכים ולהעביר את החברה לפירוק. "אין לחברות כיום שום מותג, זיכיון, פטנט או ידע מיוחד שיאפשר הבראה", כתב בחוות דעתו, "המותג שהיה לחברה איבד את שוויו לחלוטין ואין לחברות כיום יכולת שיווק".

עורך הדין ציין כי אור אף הנפיקה חשבוניות של חברה שכלל לא היה לה תיק במע"מ. "להערכת חשב הקבוצה וסמנכ"ל הכספים שלה, חוב הקבוצה למע"מ הוא כשמונה מיליון שקלים - ועלול להתווסף לו ריבית, הפרשה הצמדה וקנסות", נכתב בדוח.

"את מרבית הזכויות בפרויקטים כלל לא ניתן למכור, כיוון שיש זכויות או הערות אזהרה לבעלי קרקע, רוכשי זכויות וכולי", המשיך הנאמן, "רק במסגרת פירוק ניתן יהיה לבצע חקירות ומהלכים של ביטול הענקות, הרמות מסך והליכים דומים. לאור כל האמור לעיל, ההמלצה הינה חד משמעית: לבטל את הקפאת ההליכים ולהעביר את כל החברות למסלול של פירוק זמני", סיכם ארז, "כמו כן, מומלץ ליתן צו כינוס נכסים זמני נגד הגברת ענבל אור על פי פקודת פשיטת הרגל".