כמו רבים מאיתנו, גם ש' חלם על הזכייה הגדולה בלוטו. אבל להבדיל מרובנו, ביום אחד באפריל 2009 זה קרה לו - בדוכן הפיס בקריית אתא. למחרת בבוקר הוא כבר היה בבית מפעל הפיס, מנסה עדיין להיות רגוע, למרות שרק אתמול זכה ב-8.5 מיליון שקלים בלוטו. עד אותו יום, ש' התפרנס בקושי, גר בשכירות עם אשתו והילדים, קנה ומכר בגדים, והיה בעל חובות של כמיליון שקלים. החשבונות שלו בבנק תמיד היו מוגבלים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"הגעתי אחרי העבודה בערב, בדקתי את התוצאות, אני מסתכל על המספרים, וזה המספרים שלי", הוא משחזר. "הייתי בהלם, רציתי לצעוק". למחרת בבוקר הוא כבר היה בבית מפעל הפיס, מנסה עדיין להיות רגוע, למרות שרק אתמול זכה ב-8.5 מיליון שקלים בלוטו. עד אותו יום, ש' התפרנס בקושי, גר בשכירות עם אשתו והילדים, קנה ומכר בגדים, והיה בעל חובות של כמיליון שקלים. החשבונות שלו בבנק תמיד היו מוגבלים.

עם הצ'ק בכיס ועם הסוד הגדול הוא הלך לבנק דיסקונט בעיר, שם סוף סוף יוכל לשתף מישהו בסיפור הזכייה. אפילו לאשתו עוד לא סיפר. עובדי הבנק הם היחידים שהוא סמך עליהם והסניף היה המקום הכי בטוח מבחינתו לשמור על הכסף. "הכניסו אותי כמו וי איי פי לחדר המנהל, יושב הסגן ויועצת ההשקעות", סיפר. "שמתי את הצ'ק, הפקדתי אותו. ומשם התחיל בלאגן שלם".

זכה בלוטו - ונכנס לחובות. ש' (צילום: חדשות 2)
זכה בלוטו - ונכנס לחובות. ש' | צילום: חדשות 2

מהרגע שהצ'ק הופקד מתחילה מלחמת גרסאות, ובמרכזה השאלה: איך קורה שאדם שזכה במיליונים מוצא את עצמו חודש אחרי הזכייה עם כסף סגור בפק"מ בבנק ונאלץ לקחת הלוואות בריבית גבוהה כדי לכסות את ההוצאות שלו? במלחמה הזו מעורבים כבר עורכי דין ובתי משפט, וגם תלונה שנבדקת בימים אלה ברשות לניירות ערך, תלונה שמתחילה בדיוק ביום ההוא - השמח בחייו.

על פי התלונה לרשות לניירות ערך, הבנק הכניס את רוב הכסף לפיקדון שנתי מבלי לעדכן או להסביר לש' את משמעויות הדבר. בבנק טוענים כי הפק"מ נסגר לבקשתו המפורשת, בידיעתו ובחתימתו. מה שברור - 5 מיליון שקלים נסגרו בפק"מ לשנה, עם קנס יציאה כבד של 200 אלף שקלים.

"אמרו לי 'תחתום', חתמתי"

בינתיים ש', שבטוח שיש לו מיליונים בעובר ושב, מתחיל למשוך את הכסף. לאחר שסיפר לבני משפחתו הוא קנה דירה בקריית אתא, קנה רכב, החזיר את מיליון השקלים שהיה חייב ונסע לחו"ל. הבעיה - רוב הכסף סגור בחיסכון. כדי לכסות את ההוצאות שלו, הבנק התחיל לתת לש' הלוואות בריביות גבוהות מאד. יותר מעשר הלוואות הוא קיבל בשנה הראשונה, כך לפי התביעה האזרחית שהגיש. והכול כדי לא לשלם את קנס היציאה בפתיחת הפק"מ. הוא לקח הלוואות של יותר מ-3 מיליון שקלים.

איך יכול להיות שאדם מקבל מיליונים בהלוואות בלי לדעת ובלי להבין את המשמעות? הבנק טוען כעת - הכול היה בידיעתו. "היה לי כסף בחשבון, לא הייתי צריך טובות מאף אחד", מסביר ש'. "הבנק כל הזמן נתן לי כסף, כל זמן שרציתי. משכתי, משכתי, אמרו לי 'תחתום', חתמתי. בשבעה חודשים הבנק לקח חצי מיליון שקלים ריביות".

כמה מידע אישי יש עלינו בצ'קים? (צילום: חדשות 2)
אילוסטרציה | צילום: חדשות 2

אבל ההפסדים לא מסתיימים כאן. ש' גילה את שוק ההון. הוא קיבל הסבר בסניף איך להתחבר לחשבון מהבית. "יועצת הסבירה לי בדיוק איך עובדים" הוא מספר. "היא קנתה בעצמה מניות, הסבירה לי. אחר כך למדתי ממנה ועשיתי". ש', שמיותר לציין לא ממש סוחר מנוסה, הפסיד בצורה זאת מאות אלפי שקלים. גם כאן, הבנק מתעקש שהזהיר אותו שהוא מהמר על כספו, אבל הוא המשיך. במקביל הוא גם ניסה את מזלו ופתח חנות בגדים, וגם שם הפסיד לא מעט כסף.

היום ש' חזר למינוס בבנק. מצד שני, יש לו דירה והוא החזיר את כל החובות הישנים. השאלה אם ידע או לא ידע, אם הפסיד את כספו באשמתו או שמישהו בבנק התרשל בעבודתו - תוכרע בבית המשפט. הוא רק מקווה שמעבר לסיפור האישי שלו, גם אחרים ילמדו להיות ערניים, לבדוק טוב טוב את החשבון, לדעת לשאול שאלות, כי אי אפשר תמיד לסמוך על המזל.

מבנק דיסקונט נמסר בתגובה: "העמדנו בפני חדשות 2 את כל הנתונים המבהירים שאין בסיס לטענות. למרות זאת בחרו בחדשות 2 לשמש שופר לטענות הממוחזרות של ש' שמנסה להשפיע על תביעתו העומדת בבית המשפט. אנו בטוחים שבבית המשפט יתברר שאין שחר לטענות".