אסדת קידוח תמר, ארכיון (צילום: פלאש 90  משה שי, חדשות)
הגז הטבעי התברר כיקר מדי | צילום: פלאש 90 משה שי, חדשות

מבוכה למדיניות הגז הטבעי: אחד הפרזנטורים למתווה הגז השנוי במחלוקת היה מפעל הזכוכית פניציה מהגליל, שנאבק במשך תקופה ארוכה על מעבר לגז טבעי. לאחר הפגנות ודרישות, המדינה השקיעה 60 מיליון שקלים בחיבור המפעל לגז - אך כעת מתברר שמנהלי המפעל רוצים לחזור למזוט המזהם יותר, מכיוון שהוא זול יותר עבורם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הנהלת המפעל, הנמצא באזור התעשייה ציפורי בגליל, נאבק רבות כדי לקבל גז טבעי בטענה כי הוא יוזיל את העלויות. לאחר התקנת הצינור, הגז החל לזרום למפעל לפני כשנה ומנהל המפעל אף השתתף בתשדיר שירות של נובל אנרג'י, אחת החברות שמוכרות גז טבעי בישראל.

עם זאת, ביממה האחרונה הגיע מכתב ממנהל מפעל פניציה למשרד להגנת הסביבה, בו הוא ביקש לעבור למזוט. במכתבו מעורר הפליאה הוא הסביר כי בגלל ירידת מחירי הנפט בעולם, מדובר במהלך הרבה יותר משתלם: כיום המפעל משלם 150 אלף שקלים יותר בחודש בשל עלויות הגז. 

מנהל המפעל אישר בשיחה עם חדשות 2 את הפרטים והסביר: "המדינה אמנם דאגה לחבר אותי לגז, אבל לא דאגה למחירים נמוכים ואטרקטיביים מספיק". אז האם המתווה, שהועבר לאחר מאבקים רבים, אטרקטיבי מספיק למפעלים? פניציה עשויה להיות דוגמה רעה בנושא ולהצביע על מחלוקת משמעותית וכלכלית בין הגז הטבעי ולבין המזוט המזהם והמיושן.