61% מרוצים. ארכיון (צילום: יוסי זמיר, חדשות)
עוד שני ימי חופש בשנה | צילום: יוסי זמיר, חדשות

עוד שני ימי חופשה בשנה - לכולם: הכנסת אישרה הערב (שני) את העלאת מינימום ימי החופשה מ-10 ימים ל-12 ימים. הצעת החוק של ח"כ רחל עזריה (כולנו) אושרה בקריאה שנייה ושלישית, ועזריה בירכה: "מיליון וחצי עובדים במשק יקבלו שני ימי חופשה נוספים". שר האוצר משה כחלון הוסיף: "'חוק החופשות' הוא צעד חשוב לצמצום הפערים בין העובדים במשק."

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"חוק החופשות" מהווה את התיקון הראשון לחוק החופשה השנתית, שנחקק כבר ב-1951. בחודש אוקטובר אישרו גם יו"ר ההסתדרות ומשרד הכלכלה את העלאת מכסת ימי החופשה לעובדים המאוגדים בהתאחדות התעשיינים - החלטה שכעת הורחבה לכלל המשק. "מיליון וחצי עובדים מקבלים היום את מינימום ימי החופשה - 10 ימים בשנה", נימקה ח"כ עזריה, "אם מנכים מזה את החגים, חופשות של ילדים, וימי המחלה הראשונים, עובדים מוצאים את עצמם תוך חודשים ספורים ללא ימי חופשה. מיליון וחצי עובדים במינוס תמידי של ימי חופשה ועובדים יותר ימים ויותר שעות מבכל מדינה ב-OECD".

הח"כ הוסיפה: "בשבילם הוספת שני ימי החופשה משמעותית מאוד, ותתן להם את זמן הפנאי הנוסף הזה שכל אחד מאיתנו צריך. במדינות ה-OECD הבינו את זה מזמן ושם מינימום ימי החופשה עלה ל-15-20 יום. זהו צעד חשוב בצמצום פערים, כפי שעשה לאחרונה שר האוצר משה כחלון בהעלאת שכר החיילים ובהסכמי השכר הדיפרינציאליים עם עובדי המדינה".

עזריה מקדמת, כחלון תומך (צילום: תמיר ברגיג)
עזריה וכחלון, ארכיון | צילום: תמיר ברגיג

"הצעירים היום מחליפים עבודה כל 3-4 שנים, ולא מצליחים לעבור את סף המינימום של ימי החופשה", הדגיש כחלון. "כשח"כ רחל עזריה הגיעה אליי עם היוזמה להגדיל את מספר המינימום של ימי חופשה מ-10 ימים ל-12 ימים, מיד תמכתי כי היה לי ברור שהתיקון הזה חייב להיעשות לטובת העובדים הצעירים". התיקון לחוק עבר בתיאום עם משרד הכלכלה, משרד האוצר ומשרד התיירות בהתאם להחלטת ועדת שרים לענייני חקיקה. כמו כן, התיקון התקבל בהסכמת ההסתדרות ונשיאות הארגונים העסקיים.

בחודש אוקטובר אישרו שר הכלכלה דאז אריה דרעי, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן ונשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש את ההסכם הקיבוצי החדש - שקובע כי החל מיולי 2016 יועלה מינימום ימי החופשה במקומות העבודה המאוגדים תחת התאחדות התעשיינים ל-11 ימים, ומינואר 2017 מינימום ימי חופשה במשק יעלה ל-12 ימים.