פוליסות הביטוח שלנו אמורות לספק לנו מעין תעודת אחריות לראש שקט, לכל צרה שחלילה תקרה. אם דרך מקום העבודה או באופן פרטי, לרוב הישראלים קיים רכיב אובדן חוסר עבודה בפוליסה. אך אם חלילה מגיעים למצב שכזה. מגלים, שהדרך לפיצוי אינה קלה כלל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"הגשתי תביעה לחברות הביטוח. יש לי שלושה ביטוחים על אובדן כושר עבודה. אני נאבק בהם כבר שנה וחצי, מהרגע הראשון חברות הביטוח לא גילו שום עניין בתביעה", כך מספר ש'.

סיפור זה, כמו של רבים אחרים תלוי בבית המשפט. הסאגה כנראה תמשך. אך המצב מורכב עוד יותר בתחום הזה.

למערכת תוכנית חסכון הגיעו לאחרונה תלונות מצד מבוטחים, שגילו בהפתעה, רק בהגיעם לגיל פרישה, כי הכיסוי על אובדן כושר עבודה מסתיים בגיל 65 או 67. המצב הזה חוקי לחלוטין, הוא מופיע בפרטי הפוליסה. אך נבלע בין שלל אותיות קטנות שאנחנו חותמים בסופן.

"חברות הביטוח בעצם מנצלות את המצב של חוסר הבהירות בקרב אנשים וחוסר הרצון לקרוא את האותיות הקטנות", כך מסבירה עו"ד גלית קרנר, מומחית לרשלנות רפואית ואובדן כושר עבודה.

חלק גדול מהציבור רוכש ביטוחים צולבים. במקרה של אובדן כושר עבודה, זה לא ממש פועל לטובנו ומבטיח שנפוצה.

"אין חשיבות בתחום הספציפי הזה לרכישת הרבה פוליסות ביטוח. משום שמי שמרוויח 5,000 שקלים או 10,00 שקלים בחודש, מספיקה לו פוליסת ביטוח אחת טובה, אם הכיסוי מותאם לאופי וסוג העבודה שלו בחמש השנים האחרונות" מוסיפה עו"ד קנרר.

למה כדאי לשים לב כאשר בוחרים פוליסה:

- הפוליסה חייבת להיות מותאמת לסוג העבודה של המבוטח.
- מומלץ לרכוש כיסוי מורחב, מעל 25%. משמעות הדבר היא כי אם נפגעים בהיקף המשרה, חברת הביטוח תהה חייבת להשלים את ההכנסה עד מלוא השכר החודשים ולא רק 75% מהשכר, טרם הפגיעה.
- הכיסוי הביטוחי חייב להתאים לשכר בפועל, כדי להימנע מתשלום פרמייה מוגזמת.
- יש לקרוא היטב את הצעת הביטוח.
- יש להקפיד לשמור אסמכתאות.

ובכל מקרה, כדאי להיוועץ באיש מקצוע עם הבנה משפטית לפני שחותמים על החוזה.