התחזית הצפויה להיום ׁ(17.9) במקומות נבחרים

החרמון עד 24 מעלות, טבריה (הכנרת) עד 37 מעלות, חיפה עד 28 מעלות, תל אביב עד 29 מעלות, ירושלים עד 30 מעלות, מצפה רמון עד 31 מעלות, ים המלח עד 39 מעלות ובאילת עד 39 מעלות.



איפה מומלץ לטייל בשבת? 

תל דור וחוף הבונים

מתאים בדיוק לחגיגיות של הסתיו

תל דור (צילום: יניב כהן)
צילום: יניב כהן

 מהחניה המוסדרת יש להיכנס פנימה דרך מבואת המבקרים ולעקוב אחר השביל המסומן אדום. בדרך כמה נקודות עניין מרתקות - מוזיאון המזגגה, ובו המזגגה שנבנתה לייצור בקבוקי יין עבור תושבי הסביבה, מתיישבי העלייה הראשונה שייצרו יין ביקבי זיכרון יעקב.

תצפית אל המזרח להרי הכרמל ואל מרחבי הים התיכון שגליו מתנפצים אל החוף המפורץ והסלעי שנפתחת מראש רכס הכורכר בתל דור, וכן חפירות ארכיאולוגיות, שחשפו את צפונותיה של עיר עתיקה דור, שהייתה עיר נמל כנענית עתיקה וגם עיר חשובה בתקופה ההלניסטית והרומית.

ממשיכים עם הסימון לכיוון צפון לאורך החוף והמפרצים בליווי החצבים לאורך כל הדרך. לקראת סוף הטיול, בתוך הים, ישנו שלד מתכת של אוניית משא טרופה, שהביאה מלט לחופי ארצנו, עלתה על שירטון וכך נשארה.

במהלך המסלול תעברו על יד מחצבות כורכר עתיקות ששימשו לחציבת אבני בניין לישובי בסביבה. בנוסף, תגיעו גם אל "המערה הכחולה" - מערה חצובה על ידי מכות הגלים בסלעי הכורכר אשר שמה נגזר מהגוונים הכחולים המרהיבים שמשתקפים בה מימי הים החודרים פנימה. המסלול מסתיים בגן הלאומי חוף הבונים.

חוף תל אינו מוכרז ואין בו שירותי הצלה. בנקודת הסיום בחוף הבונים ישנו חוף לשחיה

המסלול חשוף ברובו, יש להצטייד במים מראש. בחוף הרחצה המוכרז יש ברז מים ושירותים.

 איך מגיעים? מכביש 4 פונים מערבה לכיוון קיבוץ נחשולים. חולפים על פני הכניסה לקיבוץ וממשיכים על דרך עפר צפונה לכיוון בית העלמין של נחשולים. משם עוקבים אחר השילוט.


הירדן ההררי

הירדן ההררי (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

נהר הירדן שזורם לכנרת נוצר על ידי איחוד של שלושה נחלים שמגיעים מהגליל העליון:  נחל חרמון (הבניאס), נחל שניר (החצבני) ונחל דן. רוב הנהר מישורי, מלבד באזור שבין היישובים חד נס לכרכום, שם התוואי הררי, פראי וכמעט ואין מקומות להיכנס למים מבלי לקחת סיכון מיותר. בהמשך, קצת לפני שהירדן נשפך לכנרת יש מקום מהמם בו אפשר להיכנס למים.

סמוך ליישוב כרכום, במרחק 10 דקות מגשר אריק, נמצא כביש גישה שמוביל לפינות הקסומות שבירדן ואם עוד לא ביקרתם בו השנה, זה הזמן להגיע. הכביש לשם משובש בחלקו אבל אחרי 5-10 דקות נסיעה מגיעים לחניה מסודרת בצידי הדרך קצת לפני הנהר.

אז אחרי שחניתם, הולכים ברגל כ-5 דקות עד הזרם ואז פונים שמאלה לפינות הנסתרות על הפלג הרגוע של הירדן. בקטע הזה של הנהר אין זרימה חזקה ויש פינות נהדרות ושקטות להיכנס למים.

בוויז: הירדן ההררי (ירידה לירדן) | 5 דקות הליכה, חינם, הכביש בסוף משובש, אז מומלץ לחנות במעלה הכביש.


>> החופים הכי טובים בישראל

>> מהצפון ועד הדרום: 60 המעיינות הכי שווים בארץ

>> הטיולים הכי טובים בארץ


נחל השופט

אורך המסלול הנגיש: כ- 1.5 ק"מ במסלול מעגלי.

נחל השופט (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

במגרש החנייה ישנן חניות נכים וממנו ניתן לצאת לטיול "בשביל מותאם לאנשים עם מוגבלות בנחל השופט", שהוכשר על ידי קק"ל. היתרון במסלול הזה, שהוא יפה כל השנה ומותאם לכל עונה, אפשר לבוא עם סבים וסבתות בכל גיל וגם בעלי מוגבלות, ליהנות מההליכה בין הצמחייה העשירה, גשרוני עץ, זרימת מים וגם ספסלים למנוחה לאורך המסלול.

איך מגיעים?

בווייז: חניון חרובים נחל השופט.


השביל הרטוב - פארק המעיינות

מסלול הליכה מדהים וקליל

השביל הרטוב (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

אחרי שחניתם בחנייה הגדולה של פארק המעיינות, תתקרבו לכביש הפנימי ותלכו כ-15 דקות ישר עם השילוט לעין שוקק - בריכה מדהימה וצלולה, אך לרוב עמוסה באנשים.

בקצה השמאלי שלה, מעבר לחומת האבן, יש שביל שמוביל לתחילת "השביל הרטוב" שהוקם לזכרו של סרן צביקה קפלן ז"ל שנהרג במבצע צוק איתן.

צביקה גר ביישוב מרב שבגלבוע, אהב לטייל בסביבה וזה היה מאוד טבעי שחבריו לסיירת גולני המכונים "כח צביקה", שהכירו אותו היטב, יעשו מעשה ויפרצו שביל בנחל, כדי להנציח את זכרונו ואכן כך היה.

תוואי השביל עובר בתוך המים בהלוך, והחזרה היא על השביל היבש שנמצא משמאל לנחל, או שאפשר ללכת בתוך המים ולסיים בבריכת הטחנה, שנמצאת בסוף השביל היבש ליד טחנת קמח עתיקה.

הדרך חזרה לחנייה בפארק המעיינות היא באותה הדרך בה הגעתם.

בוויז: פארק המעיינות.


עין אביאל

מתאים למי שמחפש מקור מים ולא אוהב לנסוע רחוק.

עין אביאל (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

אחרי שחניתם תחצו את הנחל ותבחרו לאיזה קטע של נחל תנינים אתם רוצים להגיע: ימינה - למפלון של עין אלונה ולבריכות, יש גם קטע קצר שאפשר לצעוד בתוך המים. שמאלה- לבריכה נסתרת המכונה עין ירדנה.

בוויז: משתלת אביאל ואז לפרסס ולחנות בחניה סמוך לנחל.


שמורת חוף השרון

טיול על מצוקי הכורכר בשמורת טבע בין נתניה להרצליה.

חוף השרון (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

במרכז הארץ קיימת שמורת טבע יפהפיה המהווה בית גידול לצמחים ובעלי חיים, ביניהם הצבי הארץ ישראלי. תחילת המסלול מערבית לקיבוץ שפיים, שם תמצאו שער כניסה ומפה של שבילי השמורה. כ-100 מטר צפונית לכניסה יש חורשת אקליפטוסים קטנה עם שולחנות, שבה ניתן לערוך פיקניקים.

אורכה של השמורה הוא 1200 מטר ורוחבה כ- 400 מטר. ניתן להבחין בחצבים וברותם המדבר שמוכר לנו מאזור הנגב, אך מצוי גם בשטחי החולות שבשמורה. על רכס הכורכר, צומח בחודש פברואר אחד מהצמחים הנדירים והיפים בארצנו, שמשמש גם כסמלה של החברה להגנת הטבע: אירוס הארגמן.

מסלול הטיול המוצע כאן הינו מעגלי באורך של כ-2 ק"מ ועובר בשבילים ברורים ומסומנים.
מסלול ההליכה מתחיל על שביל אדום (שביל המצוק) ואז שחור (שביל האירוסים) ומשך הטיול כשעה וחצי בהליכה רגועה. ניתן לקצר את המסלול דרך שבילי הרוחב בשמורה (ירוק וכחול-שביל הצבאים), אך אל תעשו זאת, כי המסלול כאן ממש בקטנה.

בווייז: שמורת טבע חוף השרון


גן לאומי שפך נחל שורק

טיול קצר שמתאים לכל אחד.

נחל שורק (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע

נחל שורק הוא אחד הארוכים במרכז הארץ וזורם לאורך 70 ק"מ. הוא מתחיל את דרכו בהרי ירושלים ונשפך לים התיכון מצפון לקיבוץ פלמחים. אורכו של המסלול כ- 2 ק"מ וכ-500 מטר מתוכו נגישים לעגלות.

המסלול מתחיל בחורשת הצנחנים, סמוך לכביש הגישה לקיבוץ פלמחים (החורשה משמשת את היחידות המוצנחות של צה"ל, כנקודת התארגנות אחרי הצניחה בחולות פלמחים). בחורשה יש עצי אקליפטוס וותיקים ושולחנות פיקניק, שניתן ליהנות מהם לפני או אחרי הטיול.

מהחלק המזרחי של החורשה, מתחת לגשר של הכביש מתחיל המסלול שצבעו שחור. נצעד כ-500 מטר בשביל נגיש לעגלות שמוצל ברובו ונגלה את נחל שורק הרחב. נבחין בסכר ששוקם, כדי למנוע מאוכלוסיית הצבים הרכים להישטף עם זרם השיטפונות.

בהמשך, השביל נהיה חולי ומגיע לאי הצבים המלאכותי, שאותו בנתה רשות הטבע והגנים, לחידוש אזורי ההטלה של אוכלוסיית הצב הרך. ממש בסמוך יש תצפית יפה לכיון צפון על ציפורי הקורמורנים שנחים להם על עצי האקליפטוס. לאחר כמה רגעים, נצא מהאזור המוצל ונמשיך עוד כ- 1 ק"מ בהליכה חשופה לשמש שתביא אותנו עד לחוף הים.

השביל השחור אמנם מסתיים בחוף, אך כדי להגיע לרכב, שהשארתם מראש בכניסה לקיבוץ, תלכו על החוף דרומה, תפנו שמאלה לכיוון הבתים ואז ימינה עד לשער הכניסה לקיבוץ. אפשרות נוספת היא לחזור את אותה דרך לחורשת הצנחנים.

בווייז: חורשת הצנחנים