סיטואציה שתיעדנו באחד מהסניפים המרכזיים של דואר ישראל נראית שגרתית. תורים ארוכים וזמן המתנה ממושך. אלא שבדיקה מדגמית שלנו השבוע ב-4 סניפי דואר בתל אביב העלתה תמונה עגומה למדי של המתנה מייאשת במחצית מהן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אך התורים בסניפים הם לא הבעיה היחידה. תלונות שהגיעו אל מערכת "תוכנית חיסכון" ואל ארגון "אמון הציבור" מצביעות על שירות לקוי גם בדברים הבסיסיים שדואר ישראל אמור לספק.

בשיחה עם עדי, תושבת ירושלים, היא סיפרה על השירות אותו קיבלה מסניף הדואר."עברנו ממעלה אדומים לירושלים, ועשינו "עקוב אחרי" בסניף הדואר המקומי. אחרי שבועיים וחצי או שלושה בערך, ראינו שפשוט לא מגיע דואר. מצד שני גם למעלה אדומים לא הגיע דואר. התחלתי סבב טלפונים, ואף אחד לא ידע שום דבר. רק אחרי חודש התחלנו לקבל דואר אלינו הביתה, אחרי שיחה ישירות עם הדוור. מצאתי את עצמי רודפת אחריהם, כשהם אמורים לתת לי שירות מסוים".

"משקיעים מאמצים בצמצום ההמתנה"

בשנת 2006 עברה רשות הדואר שינוי מבני עמוק, ונעשתה לחברה ממשלתית. המהלך הזה היה אמור היה ליעל את הפעילות, אך בפועל זה לא ממש קורה. המספרים מספרים את הסיפור: בשנת 2012 סיימה דואר ישראל את השנה עם הפסד תפעולי של 45 מיליון שקלים.

על פי ההערכות גם השנה הנוכחית תסתכם בהפסדים ניכרים. הנהלת הדואר חותרת לרפורמה של התייעלות, העלאת תעריפי השירותים לצד פיטורים, אך עובדי הדואר טוענים שבכלל קיים מחסור בכוח אדם כדי למלא את המשימות היום יומיות. גם בעידן המייל כולנו צריכים דואר חזק ויעיל, ואת זה עדיין קשה למצוא.

תגובת חברת דואר ישראל: "הירידה במשלוחי הדואר בארץ לצד הגבלות רגולטריות קשות המוטלות על החברה מצמצמות את המקורות העומדים לרשותנו, ומחייבות אותנו לבצע שינויים משמעותיים. עם זאת, ברוב יחידות הדואר משך ההמתנה הממוצעת עומד על 10 דקות או פחות, ואנו משקיעים מאמצים רבים על מנת לצמצם את זמן ההמתנה".