הנה נתון שלא תופתעו לגלות: מחירי הדירות בישראל ממשיכים לעלות. כמעט ב-4% מהרבעון השלישי של השנה שעברה עד הרבעון המקביל של השנה הנוכחית. אבל בין הררי המידע, ניתן למצוא גם נתונים מפתיעים, כמו אלה המגיעים מהבירה - שם צללו מחירי הדירות בכמעט 8%, כשאת עיקר הירידות מוביל שוק הדירות מיד שנייה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"זה נכון שהמחירים ירדו, אבל לא באזורים היוקרתיים כמו המושבה הגרמנית או רחבייה, אלא יותר באזורים כמו קריית יובל, ארמון הנציב, רמות וגילה", אומרת עליזה פרידלנדר, מחברת הנדל"ן רימקס.

בתל-אביב, שוברת השיאית הסידרתית נרשמה השנה עלייה מתונה של 2.7%, דבר שקירב את מחירה של דירת ארבעה חדרים ממוצעת בעיר ל-3 מיליון שקלים. דווקא במחירי הדירות החדשות נרשמו ירידות משמעותיות של כמעט 9% בממוצע.

דירות קטנות הן כנראה המצרך המבוקש ביותר בשוק הנדל"ן בישראל, כשהסיבה העיקרית לכך היא שפחות ופחות מהן נבנות בפרויקטים חדשים. לכן אפשר לראות שרוב הקונים בארץ פונים לשוק הדירות מיד שנייה.

ירוחם מציגה: עלייה של עד 42% במחירי הדירות

ומי שחשב שחגיגת המחירים היא נחלתו הבלעדית של מחוז גוש דן יופתע שגם מגמת העלייה בבירת הנגב נרשמה גם השנה. מחירה של דירה ממוצעת בבאר שבע עלה ביותר מ-15%, גם בעומר הסמוכה, באופקים ובשדרות עליות מרשימות.

בירוחם שמשכה אליה לא מעט קונים בשנה האחרונה נרשמה עלייה דרמטית של עד 42%. "יש הרבה מאוד ביקוש, עדיין עוד לא הספיקו להשלים את פערי ההיצע בגלל השנים שבהן לא הייתה פה מספיק בנייה", אומרת עדי רוזנברג, רכזת חברתית מירוחם. "גם עיר הבה"דים שקורמת עור וגידים העלתה את הביקוש".

אם מצפינים, גם בחיפה והקריות המחירים לא מפסיקים לעלות, בעיקר הדירות מיד שנייה. מנגד בדירות חדשות המגמה הפוכה, והנתון הזה נכון כמעט לגבי כל הארץ.

ולסיום, לשאלת מיליון השקלים - היכן ניתן למצוא דירת ארבעה חדרים לא חדשה בסכום הזה? פרדס חנה-כרכור, חריש, חדרה, לוד, אשקלון ובאר שבע הן התשובה.