בזמנים לא פשוטים כל מה שנחוץ לנו הוא קצת נחמה, ואין דבר מנחם יותר מקרטון של פיצה שבתוכו עוגייה ענקית, חמה ומלאה בתוספות. זה בדיוק מה שמצאנו באזור הכי קשה של תל אביב, ברחוב הנגב שמחבר בין רחובות הרכבת ולוינסקי: חנות עוגיות בצבעי פסטל עם ויטרינת זכוכית מהתקרה ועד הרצפה. למקום הזה קוראים Matoko והוא פועל מתחת לרדאר שלנו כבר 3 שנים והוא מציע דבר שלא מוצאים בכל דוכן עוגיות.

הרעיון במתוקו פשוט: בוחרים את גודל התבנית ואת התוספות (הרשימה כוללת בייגלה מלוח, אגוזי לוז, במבה, במבה אדומה, סוכריות, אוראו, פיסטוק, פרלינים לבנים שמכינים במקום ועוד), הכול מורכב יחד במקום ונכנס לתנור. כעבור 10 דקות החנות מתמלאת בריח משכר, העוגייה נארזת לקופסה ממותגת, נחתכת לסלייסים ממש כמו פיצה ואתם משוחררים הביתה עם קרטון שמפיץ חמימות וריח שקשה לעמוד בפניהם. את הבצק של העוגייה מייצרים במקום מדי בוקר ויש גרסה קלאסית, טבעונית וללא קמח. התבניות מגיעות בקוטר של 5, 10 ,20 ו-28 ס"מ ויש גם תבנית בצורת לב לרומנטיקנים.

בצק סופר רך שנולד בטעות. מתוקו (צילום: נופר לפיד, יחסי ציבור)
בצק סופר רך שנולד בטעות. מתוקו | צילום: נופר לפיד, יחסי ציבור

את עוגיות הביס מוכרים במתוקו במארזים של 11, 16 או 20 יחידות (168-199 שקלים). העוגיות האישיות בקוטר 10 ס"מ עולות 24-36 שקלים (בהתאם למידת השחיתות) ואפשר לטעום מהן כבר בחנות, שם הן מוצגות בוויטרינה מחולקות לחצאים (16 שקלים לחצי). חוץ מאפשרות הרכבה עצמית אפשר גם ללכת על עוגיות בטעמים מובנים: שוקולד מריר ומלח גס, קרמל מלוח ועוגיית אמסטרדם. בצק העוגייה רך מאוד ובעל מרקם חלק שלא מרגיש כמו בצק עוגייה, אלא יותר כמו קרם מוצק. בקיצור, ביס שאי אפשר שלא להתמוגג ממנו.

מאחורי המקום המיוחד והמפתיע הזה עומדים בני הזוג ליאן ואביתר מיהוד שלפני 5 שנים עזבו את המקצועות המשרדיים שלהם והקימו את המותג "מלבי יהוד" והמלבי שלהם (שאפשר לטעום גם בחנות) הוא בעל מרקם קרמי ותופסות לא שגרתיות כמו קרמל ומלח גס, שוקולד חלב ועוד.

מתוקו. סלייסים, אבל של עוגיית ענק (צילום: אלעד ברנגה, יחסי ציבור)
מתוקו. סלייסים, אבל של עוגיית ענק | צילום: אלעד ברנגה, יחסי ציבור

בהמשך לעסק המלבי, ליאן, שהגיעה לרביעיית הגמר של העונה הראשונה של בייק אוף פיתחה בצק עוגיות שבגלל טעות קטנה במתכון יצא רך במיוחד ושונה מכל העוגיות האחרות בשוק. אביתר והיא התחילו לאפות בבית עוגיות ענק ובקורונה העסק התפוצץ והיה צורך להוציא את הייצור מהבית החוצה. הם שכרו מטבח בדרום העיר ולאט לאט סביב המטבח הזה צמח גם בית קפה. חוץ מהעוגיות יש במקום גם בראוניז וקוקי קייק - עוגת עוגייה שעשויה מ-2 שכבות של בצק עוגיית שוקולד צ'יפס וביניהן שכבה של נוטלה ושכבה של קינדר. אפשר לקנות סלייס מהעוגה (29 שקלים) או להזמין עוגה שלמה בכותר של 20 ס"מ שנחתכת ל-8 סלייסים (180-200 שקלים).

מי שלא מעוניין להגיע לחנות עצמה יכול גם להזמין את כל זה באתר מאוד נוח שבו מציעים הטבות לחברי מועדון ואפשר לבחור את התוספות של העוגיות כמו שבוחרים תוספות לפיצה ולקבל עוגה עם רבע סוכריות, רבע בייגלה, רבע שוקולדים ורבע בלי כלום. המשלוחים בתל אביב נעשים דרך וולט ויש גם משלוחים מהיום להיום ברדיוס שבין יבנה ורשפון.

הנגב 13 תל אביב, להזמנות